„Klubrádió
Megbeszéljük...

Dobrev: Orbán csak egyre jobban vágja maga alatt a fát, de jövőre újra lesz Klubrádió

11/02/2021 21:12

| Szerző: Klubrádió/szg

Dobrev Klára szerint Orbán Viktor az utóbbi időben „szinte önkontroll nélkül” vágja maga alatt a fát, hiszen január 1-jétől már él a mechanizmus, amely jogállamisági vizsgálathoz köti az európai uniós pénzek kifizetését. És mivel a média szabadsága a jogállamiság egyik legfontosabb eleme, úgy véli, a magyar kormány afelé halad, hogy megvonják tőle az uniós pénzek odaítélésének jogát. Azt is mondta: megígérheti, hogy ha az ellenzék győz 2022-ben, akkor újra lesz Klubrádió az éterben is.

2021. február 11. Megbeszéljük-részlet / Interjú, Dobrev Klára - 2021.02.11.
30:04
00:00

Ezúttal Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, az EP alelnöke tartott hallgatói fogadóórát a Megbeszéljük adásában. Azzal kezdte: megtiszteltetés volt számára a Klubrádió vendégének lenni és rendszeresen hallgatja az adást. Arra biztatott másokat is, hogy kövessék interneten. Ha nyer az ellenzék 2022-ben, megígéri, hogy újra lesz Klubrádió az éterben is – jelentette ki.

Azt mondta: természetesen az Európai Unió egy csettintéssel nem tudja visszaállítani a Klubrádió frekvenciáját, az Orbán-kormányt a magyaroknak kell leváltaniuk 2022-ben. Szerinte Orbán Viktor az utóbbi időben „szinte ész nélkül, (...) lassan már önkontroll nélkül vágja maga alatt a fát”, hiszen január 1-jétől már él a mechanizmus, amely jogállamisági vizsgálathoz köti az európai uniós pénzek kifizetését. Azóta folyamatos vizsgálatnak vannak alávetve az országok, köztük Magyarország is. A média szabadsága a jogállamiság egyik legfontosabb eleme, az, hogy mindenki megszólalhat, hogy – a miniszterelnököt idézve – „nem vetemednek arra, hogy elhallgattassák” a másként gondolkodókat, az egyik legfontosabb alap. A DK politikusa megismételte: szerinte Orbán Viktor „fékevesztetten” halad afelé, hogy akár az év második felében elinduljon az eljárás és megvonják a magyar kormánytól az uniós pénzek odaítélésének jogát.

Betelefonált egy idős hölgy, aki elmondta, ő már nem tudja követni a Klubrádió kényszerű átállását az internetre. Dobrev Klára először is közölte: a rádió sok idős, egyedül maradt embernek társa volt, változatos műsoraival szórakoztatta őket, a közélet iránt érdeklődőket pedig ébren tartotta. A betelefonáló pedig ötletet adott neki, megbeszéli a DK-sokkal, hogy kisebb csapatokat szerveznek, elmennek és megmutatják pár embernek, hogyan lehet interneten rádiózni – mondta.

A hallgatókkal folytatott beszélgetést a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

Megbeszéljük...
2021. február 11., csütörtök 16:00
Műsorvezető: Bolgár György