„Klubrádió
Reggeli gyors

Dobrev Klára: Orbánnak eddig mázlija volt

4/02/2021 10:23

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Az Európai Unió 180 milliárd forint munkahelyvédelmi támogatást adott Magyarországnak. Csak azt nem lehet tudni, hogy hová ment ez a pénz.

2021. február 04. Reggeli gyors - részlet 21.02.04. Dobrev Klára
07:03
00:00

Az EU óriási összegeket áldoz arra, hogy a válság idején is megmaradjanak a munkahelyek. Megtanulta a leckét, ami abból áll, hogy közvetlenül az embereket kell támogatni – mondta Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Reggeli gyorsban. A polgárok ugyanis vásárolnak, ha van miből, és ezzel életben tartják a gazdaságot. Az Európai Bizottság elnöke azt jelentette be, hogy újabb 110 milliárd forintot küldtek a magyar munkahelyek megvédésére a korábbi 70 milliárd után. Ezen kívül érkeztek egyéb  támogatások is.

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra, mikor, kinek, mennyi pénzt adott. A támogatást ugyanis nem Mészárosnak, Garancsinak és a többi NER-havernak szánták, hanem a magyar embereknek. A DK nem fogja hagyni, hogy a vállalkozásoknak küldött pénzből a milliárdos strómanok gazdagodjanak tovább.

A miniszterelnök papol a nemzetről, de úgy látszik, hogy az számára csak néhány embert, egy szűk kört jelent. Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak eddig mázlija volt, kormányzása idején eddig nem kellett szembesülnie igazi bajjal. Most viszont az van. Összetehetné a két kezét, hogy az Unió segít.

Ami az ellenőrzést illeti, a jogszabályt elfogadták, az EU január elsejétől vizsgálja a támogatások elköltését, az év második felében már szankciók is várhatók. Orbánnak tehát még a választások előtt szembesülnie kell azzal, hogy kiderülhetnek a szabálytalanságok.

Para-Kovács Imre műsorvezető azt is megkérdezte Dobrev Klárától hogy vállalná-e a miniszterelnök-jelöltséget. A képviselő azt válaszolta, hogy egyelőre egyeztetés folyik az ellenzéki pártok között a közös programról. Amikor elkezdődnek az előválasztások, akkor állítanak jelölteket erre a pozícióra.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.

Reggeli gyors
2021.02.04. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre