„Klubrádió

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelöltségért

26/01/2021 08:50

| Szerző: Klubrádió

A Jobbik elnöke lesz a párt jelöltje a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Az ellenzéki előválasztáson már több név is felmerült, mint miniszterelnök-jelölt. Bár még nem erősítették meg, a Momentum várhatóan Fekete-Győr Andrást, a párt elnökét indítja az előválasztáson.

Indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Mindezt hétfő este jelentette be a Facebook-oldalára feltöltött évértékelő videójában.

„2021-ben válasszunk közös ellenzéki képviselőjelölteket, közös miniszterelnök-jelöltet, hogy egy az egy ellen álljunk ki a Fidesszel szemben” – idézte a hvg.hu a politikust. Szerinte legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra és a 106 képviselőjelölt neve is ismert lesz, akik az egyéni körzetekben fognak indulni. Ez egyébként megfelel az ellenzéki pártok korábbi ígéretének, korábban a hat párt egybehangzóan október 23-át nevezte meg a jelöltek kihirdetése időpontjának.

 
Jakab Péter Fotó:
Facebook
 

Jakab azt is elmondta, hogy az előválasztáson a szavazók döntik el, ki lesz méltó arra, hogy legyőzze a Fideszt, illetve ki képviselje a választókat. „Lesznek parázs viták, de a nap végén nem egymást, hanem a Fideszt kell legyőzni.”

Azt is elmondta, hogy az indulók részéről tiszta versenyt remél. hangsúlyozta, ha nem rá esik a választás, a miniszterelnök-jelölt mögé áll.

Az ellenzéki előválasztáson már több név is felmerült, mint miniszterelnök-jelölt. Nemrég az Azonnali írt arról, hogy a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András is jelölt lesz, de hivatalos bejelentés még nem volt. A párt egyelőre a választókerületekben indulók neveit hozza sorban nyilvánosságra. Márki-Zay Péter is jelezte, hogy indulna, ahogy Pálinkás József is.

A DK még nem nevezett meg jelöltet, de korábban Gyurcsány Ferenc pártelnök azt mondta, hogy ha lesz miniszterelnök-jelöltjük, akkor az Dobrev Klára lesz. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a múlt héten az InfoRádióban azt mondta, a következő hónapban kiderül, hogy lesz-e előválasztás, és ha igen, elindul-e rajta.