„Klubrádió
Hetes Stúdió

Akadémia: hétfőtől a kormány irányít

31/08/2019 10:51

| Szerző: Klubrádió

Szeptembertől a kormány meghatározó befolyása alatt működő szervezet veszi át az akadémiai kutatóintézeteket, rengeteg a bizonytalanság; iskolakezdés, közmunka, lehetőségek Berettyóújfalun; LMP-Momentum-vitán jártunk; mi történik Brexit-ügyben, miután Boris Johnson elérte a parlament felfüggesztését? – ezek lesznek a Hetes Stúdió témái. 

Kezdődik az iskola, ami komoly anyagi megterhelést jelent sok családnak. Berettyóújfaluban az Igazgyöngy Alapítvány adományokból állít össze iskolakezdési csomagokat a környékbeli szegény családoknak. Galavits Patrik riportjában mezősasi rászorulók beszélnek iskolakezdésről, közmunkáról, és a kitörési lehetőségeikről.

Szeptember elsejétől, azaz tulajdonképpen hétfőtől az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat hivatalosan is átveszi az akadémiai kutatóintézeteket. Mégis rengeteg a bizonytalanság nem csak az új struktúrával és a feladatkörökkel, de még azzal kapcsolatban is, hogy ki, mikor és hova menjen be dolgozni. Mende Balázst, az Akadémiai Dolgozók Fórumának tagját kérdezzük.

Az atomenergia jövőjéről és kockázatairól, illetve Paks2 terveiről vitázott egymással Ungár Péter LMP-s és Kádár Barnabás Momentumos politikus a TizenX rendezvényén. Az eseményen Galavits Parik járt.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet a Brexit utáni legfontosabb politikai és gazdasági lépésekről, illetve a Magyarországra vonatkozó feladatokról tartott konferenciát épp akkor, amikor a királynő bejelentette, hogy eleget tett a kormány kérésének és öt hétre felfüggesztette a parlamenti ülésszakot. A konferenciáról Csernyánszky Judit készített összefoglalót.  

A hét eseményeit Horváth Gáborral, a Népszava főszerkesztőjével, Nagy Józseffel, a 24.hu újságírójával és Bolgár Györggyel beszéljük meg.

Hetes Stúdió ma délután háromkor – tartsanak velünk!