„Klubrádió
Megbeszéljük...

„A kormány erősebb, mint az akadémia”

16/07/2019 19:18

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Palkovics László elismert szakember, az pedig természetes, hogy a kormány bele akar szólni a pénz felhasználásába – véli egy jobboldali hallgatónk.

2019. július 16. Megbeszéljük - részlet 19.07.16. Keve Károly
24:59
00:00

Bizalmi válság van a Magyar Tudományos Akadémia és a kormány között, mert az akadémia nem a kormány szájíze szerinti kutatókat támogatja. Erről beszélt egy vállaltan jobboldali telefonáló Bolgár György műsorában. A kormány az erősebb – tette hozzá. Ő természetesnek tartja, hogy ha pénzről van szó, akkor a kormány bele akar szólni abba, hogy a támogatást mire költsék. Arra a kérdésre, hogy vajon miért tudná jobban a kormány, vagy Palkovics László azt, hogy mit kellene kutatni, nem adott választ.

Hallgatónk szerint kompromisszumra kellene jutniuk a feleknek, az nem elvtelenség, csupán ügyesség kérdése. Amennyiben valaki egy nála erősebb partnerrel találkozik egy tárgyalás során, akkor azt meg kell nyernie. Az MTA viszont szembefordult a kormánnyal. Véleménye szerint Orbán Viktor tett már engedményeket, például az internetadó ügyében. (Más szemszögből egyébként az visszavonulásnak látszott.)

A telefonáló a menekültválsággal is foglalkozott. Következetesen úgy fogalmazott, hogy „az önök által menekültügynek nevezett kérdés”. Nos, az ő véleménye szerint Magyarország szerződésben vállalta, hogy megvédi a schengeni határokat, és azért korholják, mert betartja a szerződést.

A demokráciáról úgy vélekedett, hogy a fékek és ellensúlyok impotenciához vezetnek. Németországról úgy, hogy az hegemóniára törekszik. Szíriáról pedig úgy, hogy kedves, jól működő ország volt.

Itt fogyott el a műsoridő.

A beszélgetést meghallgathatja a fenti „lejátszás” ikonra kattintva. Kiemelt kép:

Megbeszéljük
2019.07.16. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György