„Vásároljon

Adások

Szputnyikfigyelő állomás Szombathelyen
Utcafront

Szputnyikfigyelő állomás Szombathelyen

Az Utcafrontban ezúttal is izgalmas épületek és terek szerepeltek: az új Blahát, a mátyásföldi villanegyedet, a szombathelyi Szputnyikfigyelőt, a modernség egykori szimbólumát, az Átrium Hyatt-et és La Pazt harmadszor. És megnéztük, hol született Psota Irén, illetve mi készül a helyén.

A család a sportban is család?
Hosszabbítás

A család a sportban is család?

Gulácsi Péter és Tiger Woods voltak a legutóbbi Hosszabbítás szereplői, már ami a témákat illeti, akikről Farkasvölgyi Gábor, Rév Dániel és Mártha Bence beszélgettek.

A Mars nem lehet B-terv a Föld helyett
Reggeli gyors/Reggeli személy

A Mars nem lehet B-terv a Föld helyett

Hogyan lehet felkészülni a marsi körülményekre a Földön? Mit kell előkészíteni mielőtt hosszú utjukat megkezdik az asztronauták a vörös bolygóra? Visszatérhetnek-e a Földre az utazók? És egyáltalán mit csinálnak majd az emberek, ha épségben megérkeznek oda? Kereszturi Ákos geológust, a Magyar Csillagászati Egyesület alelnöke beszélt ezek mellett a Földön működő szimulációs állomásokon szerzett tapasztalatairól és arról, hogy mindezek mellett sem hanyagolhatjuk el a Föld problémáit.

Milyen lehet demensnek lenni?
Szerepvállalás

Milyen lehet demensnek lenni?

Hallott már a Hősök Tere kezdeményezésről? És a Nefelejcs projektről? A Szerepvállalásban mindkettő bemutatkozott.

A közmunka olyan, mint a drog
Útszélen

A közmunka olyan, mint a drog

Miért nem kiút a közmunka? Hogyan támogatják a kevésbé jómódúak a még szegényebbeket? Ezeket a témákat járták körül Józsa Márta riportjai az Útszélen adásában.

Hitélet a vásznon
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Hitélet a vásznon

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában Andrzej Wajdára emlékeztünk, valamint olyan filmeket vizsgáltunk, amelyek történetének középpontjában valamilyen egyházi személy áll.

Ivan Krastev: A jövő nemzedékének jelene nincs, de jövője lesz
Hetes Stúdió

Ivan Krastev: A jövő nemzedékének jelene nincs, de jövője lesz

Mivel több, mint egy éve pandémia-időket élünk, szinte már nem is emlékszünk arra, mi a normális életforma – mondja Ivan Krastev, amikor arról kérdezem, hogyan változott meg az élete a járvány óta. A bolgár politológusra először 2012-ben figyeltem fel a TED TALK műsorában. Arra vállalkozott, hogy a demokrácia hanyatlásáról tartson egy olyan 20 perces előadást – egyedül a színpadon, esztrád zenekar és show-kellék nélkül, amelyen nem alszik el a közönség. Hisz ez egy szórakoztató, de egyben tudományos-felvilágosító műsor is. És láss csodát, meg is nevettette a közönséget, és le is döbbentette. Vajon a mi beszélgetésünkből mi kerekedik ki? Nemrég jelent meg legfrissebb könyve, Ez már a holnap? címmel, amelyben a pandémia társadalmi hatásairól ír. Csernyánszky Judit interjúja.

Anno Budapest: Telefon
Anno Budapest

Anno Budapest: Telefon

Hat, négy, nyolc, hat, tizenhat, Egy jó szót válaszolhatsz. Halló, halló Irén, jössz-e este elém?Az Anno Budapest a telenófia világában kalandozik.

Agyő kisgömböc! – Dési János jegyzete
Hetes Stúdió

Agyő kisgömböc! – Dési János jegyzete

A Klubrádióra ma már az egész országban, sőt a határokon túl is van erős igény – kinek köszönhetjük ezt is?  Igen, igen – jól tetszett mondani, ott a wifi rádió mögött. Hát, ha ez a csodás ember nem veszi el a frekvenciánkat, akkor még mindig csak a 92.9-en makoghatnánk és kinek jutna eszébe, hogy Szegeden, Pécset, Aucklandban vagy Tiranában is ránk kattintson.

Kutyák, székek, szerepek
Galaxis kalauz

Kutyák, székek, szerepek

A magát maminak képzelő gazditól a bútorrestaurálási kutató munkáig vezetett a héten a Galaxis kalauz. Útközben azt is megvizsgáltuk, hány cipővel pótolható a boldogság.