„Köszönjük,
Klubdélelőtt

80 éves az Egri csillagok Bornemissza Gergelye

17/05/2024 18:10

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A nyolcvan éves Kovács István színész, Bolgár György kollégánk és újonnan megjelent könyve, Fekete Linda színésznő, Martin József Pulitzer-emlékdíjas újságíró és Jankovics Marcell rajzfilmrendező özvegye Rubovszky Éva magyar-perzsa szakos bölcsész voltak az e heti Klubdélelőtt vendégei.

2024. május 18. Klubdélelőtt (2024. május 18., szombat 09:00)
157:18
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Ők voltak a május 18-i Klubdélelőtt vendégei:

9.00: Kovács István színész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Várkonyi Zoltán osztályában végzett 1966-ban, de már 1964-ben játszott a Vígszínházban, melynek később a tagja lett. Olyan filmszerepekben lett ismert, mint az Egri csillagok Bornemissza Gergelye, a Kárpáthy Zoltán címszerepe és az Abigél Kuncz Ferije. Ezt követően megszámlálhatatlan színházi- és film főszerep várt rá az elmúlt hatvan évben. Színházi színészként a Vígszínházban, a Thália Színházban és a József Attila Színházban szerepelt. A Halhatatlanok társulatának örökös tagját a 80. születésnapján köszöntöttük.

egysza 24
 

 

 
Kovács István
 

10.00: Bolgár György újságíró, író, televíziós- és rádiós műsorvezető, kollégánk, az elmúlt években több könyve jelent meg. Most egy újabb kötettel jelentkezett: Nincs kegyelem! O.V. legszebb versei a címe. Természetesen Orbán Viktorról van szó. Bolgár György szombaton 11-kor dedikált is a Láng-Téka Könyvesboltban.

 
Bolgár György a Klubrádó műsorvezetője
 

10.30: Fekete Linda színésznő, énekesnő 5 évet élt Brazíliában, ami nagy hatással volt rá. Különösen a zenei életére, első együttese is ebből merítette szerzeményeit. Negyedszerre vették fel a Színművészeti Főiskolára, de  addig is játszott számos musicalben, lemezei jelentek meg. Rendszeresen fellép az Intermezzo Latin Club zenekarral. A Drága örökösök c. sorozatban lett ismert.

 
Stekovics Gáspár felvétele Fekete Lindáról l Wikipédia
 

11.00: Martin József újságíró, lapszerkesztő, egyetemi tanár a piarista gimnáziumból indult, a Közgazdasági Egyetemen át érkezett a szakmába, több nyelven beszél. "Leválthatatlan rezsimek nincsenek" – állítja egyik legutóbbi interjújában. A Pulitzer-emlékdíjas újságíró elmondja, milyen volt három évtizedet eltölteni a Magyar Nemzetnél a diktatúrában, majd a rendszerváltáskor főszerkesztőnek lenni, és milyen a mai szabadság. Volt tudósító Moszkvában, tanított Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen és Budapesten, a Metropolitan Egyetemen. Májusban töltötte be a 80. életévét.

11.30: Rubovszky Éva magyar-perzsa szakos bölcsész, Jankovics Marcell rajzfilmrendező özvegye. Jankovics szakmai hitvallásának fontos részét képezte, hogy átmentse a múlt örökségét egy XX–XXI. századi vizuális környezetbe helyezve. Csak a múltból lehet tanulni, vallotta. Ezt a gondolatot felesége viszi tovább, aki otthonukban múzeumot hoz létre, hogy a gyerekek megismerjék a magyar rajzfilmkultúra örökségét.

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Klubdélelőtt
2024. május 18., szombat 9:00-12:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa