„Klubrádió
Klubdélelőtt

Háy János, a nemzet új színésze és a hosszú élet titka

12/04/2024 19:41

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt e heti vendégei voltak: ifj. Duda Ernő, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke, Lakatos András újságíró, Háy János, költő, író, drámaíró, dr. Molnár Zsolt, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékének vezetője és Csikos Sándor, a Nemzet Színésze.

2024. április 13. Klubdélelőtt (2024. április 13., szombat 09:00)
157:58
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Ifj. Duda Ernő
, a hazai innovációs és startupvilág egyik kiemelkedő alakja, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke, sokunkat érintő kérdésekre adja meg a választ: Mi a kapcsolat sejtjeink és az öregedés között? A génjeink mennyire hatnak a betegségeink kialakulására? Hogyan tudjuk mégis megőrizni egészségünket? Mi a hosszú élet titka?

Ifj. Duda Ernő
 
Duda Ernő előadást tart l Forrás: YouTube

„Ha Moszkvát egy földrengés elpusztítja, addig a pillanatig, elvtársak, amíg a TASZSZ ezt nem jelenti, egy mukk sem jelenhet meg a földrengésről, s pláne nem a pusztításról!” Számtalanszor példálódzott így a nyolcvanas évek elején Lakatos Ernő, az MSZMP KB osztályvezetője, a propagandáért és kommunikációért felelős rettegett politikus. A média helyzete ma és anno… Vendégünk volt Lakatos András újságíró, a politikus fia. 

Lakatos András
 
Lakatos András
 
újságíró, Lakatos Ernő fia
Facebook
 

Háy János, József Attila-díjas költő, író, drámaíró. „Háy János nevű személy nem létezik"- írja első verseskötetében, és valóban Horváth Jánosként született Vámosmikolán. Író, aki nem tartozik semmilyen csoportosuláshoz, író, aki botránykeltő magyar irodalomtörténetet írt, író, aki eredendő pesszimizmusát oldja humorral. Születésnapján köszöntöttük.

Dr. Molnár Zsolt az idén létrehozott Intenzív Terápiás Klinika új igazgatója, egyben a január elejével megalakított Aneszteziológiai- és Intenzív Terápiás Tanszék vezetője. A doktor úr szeretné elősegíteni a nemzetközileg is jegyzett aneszteziológiai és intenzív terápiás kutatásokat, az utánpótlásképzést. Hisz abban, hogy az orvosi munkának igazodnia kell a legfrissebb tudományos ismeretekhez, az új kérdésekre pedig a gyakorló orvosoknak is keresniük kell a választ.

Dr. Molnár Zsolt
 
Dr. Molnár Zsolt l LinkedIn
 
 

Csikos Sándor a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, rendező, színigazgató, tanár. 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol 2009-ben a doktorival egyenértékű művészeti fokozatot szerzett. Játszott a Miskolci Nemzeti Színházban, az Irodalmi Színpadon, a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, amelynek igazgatója is volt. "Az ember nem azért dolgozik, hogy díjakat kapjon. Itt vagyok negyvenvalahány éve vidéki színészként Debrecenben, és az külön öröm számomra, nagy elismerés, hogy egy vidéki színész is kap egy ilyen nagy díjat."

Klubdélelőtt
2024. április 13. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa