„Támogassa
Klubdélelőtt

Emlékezés Szüts Miklósra, jövőkutatás és Voith Ági köszöntése

15/03/2024 18:30

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőttben ezen a héten Rab Árpáddal arról beszélgettünk, kell-e pánikolni a mesterséges intelligencia miatt, Döme Zsolt több magyar tévésorozat és például a Sohase mondd c. sláger szerzője életművéről mesélt, a Jászai Mari-díjas Voith Ágit 80. születésnapja alkalmából köszöntöttük, a Fenyő-gyilkosságra és az elsőfokú ítéletre a döglött ügyek osztályának egykori vezetőjével, Kovács Lajossal néztünk rá és egy korábbi interjú ismétlésével búcsúztunk Szüts Miklós festőművésztől. 

2024. március 16. Klubdélelőtt (2024. március 16., szombat 09:00)
163:06
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Ez volt a március 16-i Klubdélelőtt menete:

9.00: Fenyő János médiavállalkozó halála óta több, mint negyedszázad telt el, végre idén februárban megszületett az elsőfokú ítélet. Ki a gyilkos, ki a megbízó és ki a megbízott? Erről beszélgettünk a "döglött ügyek osztályának" egykori vezetőjével, Kovács Lajos nyugalmazott ezredessel.

Kun Zsuzsa, Kovács Lajos
 
Kun Zsuzsa és Kovács Lajos a rádióban
 

10.00: Dr. Rab Árpád jövőkutató évek óta foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy vajon mit hoz a jövő? Vajon képes lesz a társadalom alkalmazkodni a változásokhoz, tudunk-e majd élni a mesterséges intelligencia és a technológia adta lehetőségekkel? Sokféle válasz létezik, de állítja, pánikra nincs okunk.

Rab Árpád
 
Rab Árpád l Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 
 

10.30: Voith Ági közel hat évtizede van a pályán és még most is tele van energiával, bár nagyon megválogatja már, milyen szerepet vállal el. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt díjjal kitüntetett színésznőt 80. születésnapja alkalmából köszöntöttük.

Gálvölgyi János, Voith Ágnes
 
 Gálvölgyi János és Voith Ági színművészek a Volt egyszer egy Városliget című nosztalgia-show szereplőiként, 1986-ban, a Thália Színházban. l
Fortepan/Magyar Hírek folyóirat
 

11.00: Döme Zsolt zeneszerző, hozzá kötődik például a Sohase mondd című sláger. Dolgozott Mészáros Márta filmrendezővel, számos sorozat zenéjét szerezte, például a Privát kopóét vagy a Família Kft.-ét Gazdag életpályájáról mesélt.

A klasszikus egy új feldolgozása.

11.30: Keressük a szavakat, 78 éves korában meghalt Szüts Miklós festőművész. Hosszú ideje türelemmel és humorral viselte a betegségét. Egy évvel ezelőtt, amikor a Klubdélelőtt műsorában beszélgettem vele, azzal zárta az interjút: amikor jöttem hozzád Zsuzsa, azon gondolkodtam, miket mondjak, mert ha meghalok, biztosan ezt a beszélgetést ismétled meg. Miklós, igazad lett, elmentél, ismétleltem, te már nem lehetsz velünk, de a képeid, a gondolataid, a bölcsességed, az emberséged örökre velünk marad.

Szüts Miklós és Vojnich Erzsébet közös tárlata az Artus Stúdióban
 
Szüts Miklós és Vojnich Erzsébet közös tárlatának megnyitója az Artus Stúdióban, 2023 szeptemberében. A háttérben Szüts festménye. l Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 
 

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Klubdélelőtt
2024. március 16. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa