„Klubrádió
Publicisztika
Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete

1/03/2024 18:04

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Végignézve a lista nyilvánosságra került részét, a ráció, vagy nem vendégmunkásnyelven fogalmazva a józan ész szikrája nem feltétlenül villan fel, de lássuk be, a komikum mögött a magyar kormány féltő szeretete lapul, a hazai, kvalifikált munkahelyek védelme, leszámítva a honatyasági segédmunka érthetetlen tilalmát. És ezért hálásnak kell lennünk.

2024. március 01. Esti gyors-részlet (2024.03.01. Szénási Sándor jegyzete)
03:31
00:00

Az Ipsos tavalyi felmérésében, amely egyébként a populizmus gyors terjedését detektálta a világban, szerepel az az 52 százalékos magyar vélekedés is, hogy az ország helyzetét viharosan javítaná, ha betiltanák a bevándorlást. Ami egyébként nem létezik, tehát a kormány a nincs mit tiltaná be, leszámítva a saját mutyiját a letelepedési engedélyekkel, hiszen a szintén a kormány helyeslése mellett érkező vendégmunkások nem bevándorlók, és valószínűleg nem is lesznek azok, bár ki tudja.

Az ötvenes évek német hatóságai is gondoltak hasonlót a török munkavállalókról, azután persze másként alakultak a dolgok.

Hogy a hatalom mai esze szerint mi lehet egy vendégmunkásból Magyarországon, és mi nem, arról most jelentek meg kormányrendeletek. A dolog, mondhatni, mókás.

A vendégmunkás nem lehet törvényhozó, egy konzervgyárban működő kazah, mongol, vagy belorusz munkás tehát (ebből a három országból jöttek a legtöbben) nem kerülhet a parlamentbe, még akkor sem, ha a megfelelő gomb megnyomásához sem magyarul tudni, sem ébren lenni nem fontos. Sima betanított munka. Miniszter, vagy államtitkár sem lehet az idegen, viszont, az "ami nem tilos, az szabad" alapon osztályvezető, titkosügynök, vagy nemzetbiztonsági főtanácsadó nagyon is, utóbbira most keresnek embert. Hajrá macedónok.

Nem lehet pap sem, ami azért érdekes, mert az állam eddig sem egyházi címek, sem státusok ügyében nem döntött nyilvánosan, de például Balog püspök kormánytámogatta egyházi karrierje azt mutatja, ez is változhat. A vendégmunkás továbbá nem vezethet villamost, metrót, mozdonyt és trolibuszt, ám buszt igen. Úgy tűnik ez utóbbitól a magyarok szinte már vallásosan tartózkodnak, de hogy miért, az Turán sötét titka.

Végignézve a lista nyilvánosságra került részét, a ráció, vagy nem vendégmunkásnyelven fogalmazva a józan ész szikrája nem feltétlenül villan fel, de lássuk be, a komikum mögött a magyar kormány féltő szeretete lapul, a hazai, kvalifikált munkahelyek védelme, leszámítva a honatyasági segédmunka érthetetlen tilalmát. És ezért hálásnak kell lennünk.

Persze, mint már megjegyeztük, a világ változik, és előállhat az a helyzet, hogy egy ravasz, mondhatni furfangos vendégmunkás az ebédidő alatt orvul megtanul magyarul, Hamid, vagy Szaid nevét Taksonyra, illetve Örsre cseréli, betelepszik egy minisztériumba, és a munkaidő végén már nem vendégmunkásként, hanem helyettes államtitkárként távozik. Példáját ezrével követhetik a fülöp-szigeteki, bosnyák, indonéz és kirgiz szaktársak, és hamarosan kiszoríthatják az államigazgatásból az ernyedt, megfáradt, rémült magyarokat, és a friss ázsiai életerő és ambíció megtölti majd a dohos termeket, ahol a newborn Örsök, Zalánok, és Koppányok egymásnak osztogatják az állampolgárságot.

Mindez persze csak azért lesz így, hogy az Ipsos-nak nyilatkozó 52 százaléknyi magyarnak igaza legyen, és tényleg rettegnünk kelljen a bevándorló hordáktól. Különben azt kéne mondanunk, hogy a hülyék országa vagyunk.

110806-M-IX060-121
 
Mongol munkások
 
 Fotó: Cpl. Tyler Main
 

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2024. március 1-i adásában hangzott el.