„Támogassa
A lényeg

Mindenki higgadjon le, nem csak magyarokat, vendégmunkásokat is bőven kirúgott a salgótarjáni akkugyár

18/01/2024 07:18

| Szerző: Klubrádió

A magyar állam 2,65 milliárd forinttal támogatta a céget.

„A kiléptetett bérelt dolgozók között magyar, vietnámi, kirgiz, ukrán munkatárs egyaránt szerepel” – reagált a dél-koreai akkuipari gyártócég, a Bumchun Precision Hungary Kft. azokra a szerdai hírekre, hogy  kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat a salgótarjáni gyárból, és helyükre vietnámiakat vettek fel.

A cég azt írja: az év végén plusz létszámra volt szükségük, amit „ munkaerő-kölcsönző cégek munkatársainak bevonásával kezeltünk a szükséges termelési volumen fenntartása érdekében”, ez év elején azonban „az autóiparban tapasztalható megtorpanás” miatt „átmenetileg a decemberben bevont létszám csökkentésére” kényszerültek.

 
Szijjártó Péter
 

A villanyautók akkumulátoraihoz alkatrészeket gyártó Bumchun 2020-ban érkezett Magyarországra, és több milliárd forintnyi állami támogatást kapott, amiért munkahelyeket teremt. Maga Szijjártó Péter jelentette be 2019 júliusában, hogy a cég hazánkban építi meg első külföldi gyárát, és a 13,3 milliárdos beruházást a magyar állam 2,65 milliárd forinttal támogatja. Úgy számoltak, hogy a cég 200 új munkahelyet teremt. (A 444 nyomán)