„Támogassa
Publicisztika
Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Brancs – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Brancs – Szénási Sándor jegyzete

Az, hogy Orbán és Gyurcsány egy brancs lenne, első pillantásra azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert ketten állították elő, ami azért hazugság, mert Orbánt semmilyen nyomás nem kényszerítette egy autokrácia kiépítésére, viszont az nem hazugság, hogy Gyurcsány kormányzása gyakorlatilag minden féket eltakarított Orbán útjából.

Arató András: Otthon meg

24/08/2023 12:08

| Szerző: Arató András

Minthogy most éppen Itáliában tartózkodom, ezért a cím. Fordított esetben „Itáliában meg” lenne a megfelelő megoldás, feltéve, ha ottan, azaz itten történne valami említésre méltó.

Szóval, kirúgták a Pálffyt valamelyik kormánytévéből. A hírek szerint azért kényszerült az érkezéssel egyidejű távozásra, mert a pedofilokkal és tömeggyilkosokkal, mint betegségben szenvedőkkel szembeni toleranciára hívott fel, és távolról sem a tehetsége mértékének megvilágosodás-szerű felismerése vezetett a mindnyájunk számára oly fájdalmas lépéshez. „Bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni olyan betegség felé iránt, mint a pedofília, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeink” – mondotta volt az egykori koalíciós (KDNP) képviselő. Mert a gyermekeink bizony ott vannak, éppúgy, mint a megerőszakolt nők, akik szintén elkövetik az ottlevést – hát minek flangálnak ezek a betegségben szenvedő emberek közelében?

És még véletlenül se jusson eszébe senkinek, hogy a helyben száguldó riporter vitaképtelensége Márki-Zay Péterrel bizonyosodott volna be, amikor utóbbi felemlegette a Fidesz Peruból hazamenekített házi pedofiljának szabad kóricálását gyermekeink körében, mert Pálffy bizony karakán módon azonnal rávágta, „az megint egy másik, ez egy konkrét régi ügy.”

*

Ha Lánczi Tamás nem teszi helyre, én sose tudom meg, hogy volt egy bazi nagy kereszt a tűzijáték végén. Ám az egykori vice-államtitkár, mai MTVA akármi, tehát a hon polgárainak nyújtandó, sokszínű, kiegyensúlyozott, hiteles, párt- és ideológia-semleges tájékoztatásért boldog felelősségben munkálkodó hazafi, lerántotta a leplet a cuccról, vagyis – fogalmazzunk így a következetesség látszatának oltárán áldozva: helyre tette, midőn ekként szólott: „a keresztnek már a puszta látványa, közelsége is égeti a gonosz bőrét”. Sőt, a NER építésének útján eljutottunk egy magasabb szintre, ahol a kereszt „többé nem a vezér, a duce által vezényelt fekete mise kelléke, de nem is a politikai okkultizmusé, hanem egy közösség, jelen esetben a magyar nép reményének és hitének dekrétuma”. Mély fájdalommal, de tudomásul vesszük, hogy további magvainak hintésére hely hiányában most nem keríthetünk sort, elsősorban is azzal a céllal takarékoskodunk, hogy felhívhassuk a figyelmet arra a finom distinkcióra, amivel e jeles gondolkodó jellemezte rendszerünket, ami nemzeti és együttműködési. Ugyanis ő a „vezér” szó magyarázataként Olaszországból importált szinonimát, in concreto a ducét, és nem Németországból hozta nekünk a führert. Az itáliai fasizmus a náci verzióhoz képest sokkal finomabb, lágyabb természetű, jobban illik a mi idolunkhoz, a frissen fürdetett (még meg sem száradt) Horthy Miklóshoz. A fekete mise, az okkultizmus és a dekrétum emlegetése kissé megzavarhatja egyszerű lelkünket, ám ha nem érzünk égett szagot magunk körül, miközben van nekünk puszta kereszt-látványunk, akkor bűntelenek vagyunk és a palacsinta sem égett oda.

Azt is pusztán a (még) jobb érthetőség érdekében említjük meg, hogy az olasz nyelvben a duce szót csak nagy kezdőbetűvel írva (Duce) használják, és kizárólag egyetlen személy definiálására használják, ám arra is csak azok, akik érzelmi töltést, például pozitívat vagy ironikusat, akarnak Mussolini megidézéséhez kapcsolni.

*

Közben meg Tucker Carlson járt Magyarországon, ő is az egy négyzetkilométerre jutó ész mennyiségéhez nyújtott hozzáadott értéket, a Korvin Mátyásnál (MCC) vendégelőadott, elvégre ráért, nem nyomja már a vállát a Fox News. Például tudományos alapossággal elemezte a magyarok templomlátogatási szokásait: „Nem hiszem, hogy a magyarok többsége járna templomba.” És levonta a legfőbb tanulságot: „ez egy lágy keresztény ország, a leglágyabb.”

*

Szóval, a nagy meleg ellenére zajlik a szellemi élet a honban, miközben Prigozsinok potyognak az égből. A Vlagyimir Vlagyimirovics biztosan nem bántotta a parittyájával, mert megígérte, hogy nem esik bántódása.

*

Pálffynak pedig lehet még újra fontos szerepe. Amikor a tolvajok felelősségre vonására kerül sor, valakinek toleranciára, önmérsékletre kell inteni a népet a szegény ner-huszárok iránt. Elvégre az is csupán egy a sok betegség közül.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB