„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay szerint csőbe akarta húzni a később kirúgott Pálffy, akinek nem kell félnie, nem engedi el a kezét a Fidesz

22/08/2023 21:44

| Szerző: Klubrádió

A Hír TV-től azóta elbocsátott Pálffy István azt hozta fel Márki-Zay Péternek, hogy "bizonyos türelemmel kell lenni a pedofil betegség felé". A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a Fidesz évek óta próbálja alaptalanul rásütni az ellenzékre, hogy pedofíliatámogató, ez esetben is erről volt szó, de szerencsétlenül fogalmazott a műsorvezető. Orbán Viktor viszont nem fogja elengedni Pálffy kezét, szerinte a tévés vagy visszatér idővel, vagy jó állást kap máshol, mert nem követett el "felségsértést" – mondta a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke.

Hétfőn a kormánypárti Hír TV-ben a 13 év után visszatérő Pálffy István műsorvezető Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnökét is kérdezte. A műsorvezető hirtelen témaváltás után olyanokat mondott, hogy „bizonyos türelemmel kell lenni a pedofil betegség felé”, majd a Blikk információi szerint azonnali hatállyal kirúgták a csatornától.

2023. augusztus 22. Megbeszéljük / részlet, Márki-Zay Péter (23.08.22.)
16:11
00:00

Márki-Zay Pétert arról kérdeztük a Megbeszéljük adásában, hogy milyen érzésekkel jött el a beszélgetésről és miként került elő ez a téma. Azt mondta: a Fidesz nagyon régen próbálja beletolni az ellenzéket egy olyan skatulyába, amelyben szerencsére nincs benne. Rájuk akarja sütni, hogy a többi között LMBTQ-lobbisták, pedofíliatámogatók, de ez nem igaz. Ez esetben is nem létező ellenség ellen harcol Orbán Viktor, szerinte ezt a kérdésfelvetést is ez motiválhatta. Márki-Zaynál viszont ez még kevésbé szokott bejönni, mert sok kérdésben konzervatív álláspontot képvisel. A volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: egyáltalán semmilyen késztetést nem érez arra, hogy védje a pedofíliát.

Felidézte, hogy Orbán Viktor a kampányban nemcsak nyílt vitára nem állt ki vele, de a nevét se mondta ki, viszont néha idézett tőle egy-egy megszólalást. Például azt is – ami „erős kép volt, elismerem”, fogalmazott –, hogy Orbán, aki kommunista, liberális, konzervatív, sőt, „fasiszta” is volt már, pénzért büszke pedofil is lenne. Ez láthatóan rosszul esett a miniszterelnöknek. De szerinte a Fidesz hazamenekített egy bűnöző pedofilt és szabadon engedte (Kaleta Gábor volt perui nagykövetre utalt), ezért hiteltelen éppen ezt a kérdést az ellenzéknek szegezni.

Márki-Zay a műsorban tudta meg, hogy Pálffy Istvánt kirúgták, erre azt mondta: „szegény, sajnálom”. Szerinte szerencsétlenül fogalmazott a műsorvezető, de van ilyen, akad, aki kipcsakokról, kígyózó kígyókról vagy éppen a pedofilok mentegetéséről beszél.

Szerinte ebben a „maffiában”, aminek Orbán Viktor a feje, aki nem követ el felségsértést, nem bukhat, hiszen a szereplők jelentős részét az tartja ott, hogy következmények nélküli az ország. Ha a valódi bűnök problémát jelentenének a Fidesznek, akkor Kaleta Gábor már ülne – tette hozzá. Amikor az általuk teljesen hülyének nézett választók emlékezete már gyengül, akár vissza is hozhatnak olyan politikusokat, mint Szájer József vagy Borkai Zsolt – tette hozzá. Biztosak lehetünk benne, hogy van védőháló és csak ideiglenesen vették le a sakktábláról Pálffyt is, Orbán Viktor nem engedi el a kezét, mert ha ezt tenné, akkor egyesek elkezdenének beszélni. Tehát szerinte a tévés vagy visszatér, vagy kap egy jó állást, ahogy Lázár János „száműzetésében” is kapott teniszszövetséget, kormánybiztosi posztot meg ménesbirtokot.

 
Pálffy István, kép: Facebook
 

Az ellenzékről és a jövő évi választásokról

Egy diktatúrában nem kell csodálkozni, ha az ember megtalálja a kormánypárt számítását minden jelenségben – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, még bizonyos ellenzékinek tűnő (de szerinte a Fidesz által kontrollált) média- vagy közszereplőktől is az ellenzék szidását lehet hallani. Szerinte itt a '80-as évek egypárti diktatúrája tért vissza. Azért, hogy diktatúra van, nem az ellenzék felel, hanem Orbán Viktor, de ha az ellenzék osztódik, annak örül a miniszterelnök – mondta. Szerinte egészen biztos, hogy néhány ellenzékinek nevezett pártot a Fidesz támogat, például úgy látja, a Mi Hazánk kampányát „a Lendvay utcából szervezi Kubatov Gábor” pártigazgató, tehát „a Mi Hazánk tulajdonképpen Fidesz”, és vélhetően nem ők az egyetlenek.

Abban szeretnének példát mutatni, hogy kiállnak más ellenzékiek mellett, mint amikor a független Hadházy Ákost nem engedte esküt tenni Kövér László fideszes házelnök, akkor a többi képviselőnek bojkottálnia kellett volna a parlamentet, hatásos tiltakozásra lett volna szükség – vélekedett. Emellett a konzervatív, keresztény szavazóknak is hiteles alternatívát akarnak nyújtani.

Beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választásokon indulhatnak külön, de aki az önkormányzatin ráindul a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, „az áruló” vagy ostoba. Ahol nem egyértelmű, hogy ki a legesélyesebb, ott szerinte előválasztást kell tartani. Lesznek álellenzékiek, azt „majd eldöntik a Fidesz központjában”, hogy a Mi Hazánk hol induljon, hol ne – jegyezte meg.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Elnézést kérünk a hanghibáért!

Megbeszéljük...
2023. augusztus 22., kedd 17:20
Műsorvezető: Bolgár György