„Köszönjük,
A lényeg

Orbán Viktor is ott lesz a Tranzit Fesztiválon, de csak a baráti sajtót engedik be

21/08/2023 14:16

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor is ott lesz az idei tihanyi Tranzit Fesztiválon, a miniszterelnök péntek délután 17:30-kor "lép fel"; a megafonos Bohár Dániellel fog beszélgetni.

Tusványos mellett a Tranzit Fesztivál a Fidesz másik meghatározó nyári közösségi eseménye 2009 óta. A Tranziton miniszterek és országgyűlési képviselők is jelen szoktak lenni, Orbán Viktor azonban az elmúlt években kihagyta a rendezvényt. Legutóbb 2012-ben, azaz tizenegy éve lépett fel a miniszterelnök a Tranziton, ahol a Hvg.hu tudósítása szerint nem meglepő módon arról beszélt, hogy csak azt a gazdaságpolitikai irányt tartja lehetségesnek, amelyet kormánya választott.

A Telex hetekkel ezelőtt szeretett volna regisztrálni, szervező Kommentár Alapítvány azonban azt válaszolta: „a Tranziton médiapartnerekkel dolgozunk, regisztrációt csak nekik tudunk biztosítani”.

A legérdekesebb vitákat, előadásokat azonban ígéretük szerint a Tranzit Facebook-oldalán élőben közvetítik. Bár a csütörtök este kezdődő rendezvény teljes programja még nem ismert, a Tranzit Facebook-oldala szerint idén is lesz több vita kormánypárti és ellenzéki politikusok között. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével, Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője pedig Tompos Mártonnal, a Momentum országgyűlési képviselőjével ül le vitázni.