„Klubrádió
Megbeszéljük...

Lukács László György: A lakosságcserét szeretnénk a csírájában elfojtani

18/08/2023 21:04

| Szerző: Klubrádió

Veszélyes az a migránsmunkás-import, ami jelenleg Magyarországon zajlik – véli Lukács László György. A Jobbik – Konzervatívok frakcióvezetője indokoltnak tartja a "lakosságcsere" kifejezést, mivel fel kívánják hívni a magyar emberek figyelmét arra a problémára, ami szerintük az elkövetkező 5-10 évben a legfontosabb változást jelentheti a társadalomra és a kultúrára nézve. Lukács a Megbeszéljük című műsorban arról is beszélt, hogy míg a Fidesz azt hirdeti, hogy megállítják a migrációt, addig valójában a napokban látott napvilágot egy módosítás, ami megkönnyíti az idegenrendészeti hatóságnak a vendégmunkások behozatalát.

2023. augusztus 18. Megbeszéljük-részlet (2023.08.18.) Lukács László György
14:19
00:00

Miközben Magyarországról egyre nagyobb számban vándorolnak el a magyar munkavállalók jellemzően Nyugat-Európába a jobb megélhetés reményében, addig a kormány közel 500 ezer ázsiai vendégmunkást kíván behozni az országba – mondta Lukács László György, a Jobbik – Konzervatívok frakcióvezetője. Hozzátette, a német példán az látszik, hogy azok a török vendégmunkások, akiknek a munkavállalását csak ideiglenesnek gondolták Németországban, mára már ez a társadalmi réteg képes egy másodosztályú football-csapatot kiállítani.

A Jobbikban úgy vélik, hogy a "lakosságcsere" egy olyan hosszú távú folyamat, ami veszélyezteti a lakosságot és a kultúrát egyaránt. Szerintük a Fidesz becsapta azzal az embereket, hogy az illegális migráció ellen kampányolt, mivel jelenleg is könnyítik a külföldi vendégmunkások behozatalának feltételeit. Ezzel szemben a Jobbik komolyan kampányol ezen folyamat ellen.

Lukács példaként hozta a CATL tervezett debreceni akkumulátorgyárát, ahol az egy munkahelyre jutó támogatás 68 millió forint, és bevallottan a 9000 munkásból legalább 4000 külföldi munkás lenne. Ez azt jelenti, hogy 4000 külföldi munkásnak fejenként 68 millió forintért teremtenek állást a magyar adófizetők – magyarázta.

A Jobbik józan hangon igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a lakosságcsere veszélyeire. Ugyanakkor a jogszabályoknak megfelelő megoldásokkal igyekeznek csírájában elfojtani ezt a folyamatot – tette hozzá. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Lukács László György
2023. augusztus 18., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György