„Támogassa
A lényeg

Tucker Carlson készít nagyinterjút Orbánnal

22/08/2023 13:08

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök által közzétett fotón szemből látható Orbán Viktor, háttal pedig egy öltönyös férfi, aki frizurája alapján nagy eséllyel Tucker Carlson, a Fox News tavasszal elbocsátott műsorvezetője.

Orbán Viktor egy "igazi nagyvaddal" készül interjúzni. A Telex leírása szerint A fotón szemből látható a miniszterelnök, háttal pedig egy öltönyös férfi, aki frizurája alapján nagy eséllyel Tucker Carlson, a Fox News tavasszal elbocsátott műsorvezetője.

A kommentek közt az MCC Feszt Facebook-oldala is posztolta egy eseményét: "A "nagyvad" Tucker Carlsonnal élőben is találkozhat mindenki, ma délután a Millenáris Parkban".

A Fox Newstól tavasszal kirúgott Tucker Carlsonról azt kell tudni, hogy sokáig az amerikai kábeltévé jobboldali, populista királya volt, aki Donald Trump véleményét is aktívan befolyásolta. Carlson a Fox News aranytojást tojó tyúkja volt, de a különböző perek és kiszivárgott üzenetek, plusz egy 787,5 millió dolláros büntetés már túl sok volt a televíziót birtokló Murdoch családnak. A volt műsorvezetőt a kirúgása után nem igazolta le egyik nagy amerikai lap vagy tévécsatorna sem, a nyár eleje óta a Twitteren kezdett el posztolni, orosz propagandával és ufókkal debütált.

Carlson egyébként két éve járt legutóbb Magyaroroszágon, a kormányzati pénzekkel kitömött Matthias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt vendégeként beszélt, Esztergomban. Az összeesküvés-elméletektől és rasszista uszítástól sem visszariadó jobboldali extévés akkor kisebb meglepetésre az illiberalizmust átkozta félórás beszédében, de azt is megosztotta a közönséggel, hogy szerinte miért szálka Magyarország a Nyugat szemében.