„Klubrádió
A lényeg

Egymilliárd dollárt fizethet a Trump-őrült rádiós

13/10/2022 07:49

Orbán Viktor és Donald Trump kedvenc amerikai tévése, Tucker Carlson, a Fox műsorvezetője kiborult azon, hogy egy amerikai bíróság döntése értelmében egymilliárd dolláros kártérítést kell fizetnie egy összeesküvés-elméletekben utazó rádiósnak, nyolc amerikai családnak, amelyek elvesztették gyermekeiket a 2012-es, Sandy Hook-i általános iskolai mészárlásban.

 
Szijjártó Péter és Tucker Carlson
 

 

Korábban két családnak egy texasi bíró már 50 millió dolláros kártérítést ítélt meg, amit Alex Jonesnak kell kifizetnie, mert a lövöldözésről azt állította a műsoraiban, hogy valójában nem történt meg, hanem az amerikai kormány színészekkel eljátszatta, hogy szigoríthasson az amerikai fegyvertartási szabályokon.

Ezután a gyermekeiket elvesztett szülőket különféle szélsőséges és elmeháborodott személyek zaklatni kezdték, tovább gyötörve őket és mélyítve a gyászukat. 2018-ban aztán a családok végül megelégelték, ügyvédet fogadtak, és Alex Jonest és rádióállomását, az Infowarst, illetve a cégét, a Free Speech Systemst beperelték.

Két hónappal a texasi ítélet után most egy connecticuti bíróság hozott ítéletet, azért, amit a hozzátartozóknak el kellett tűrniük Jones vádaskodásai és hazugságai miatt.

Trump és Orbán kedvenc tévése Tucker Carlson szerint dermesztő az ítélet a hazugságokra. A New Yorker szerint az ítélet után a Foxon Tucker olyanokat mondott, hogy az ítélet a hazug életmód elleni közvetlen támadás, és hogy eljött az ideje, hogy "közülünk azok, akik hazugságok, alaptalan összeesküvés-elméletek és szélsőséges lázálmok terjesztéséből élnek, elkezdjenek félni. Nagyon félni" – mondta.

„Szerintem sok Fox-néző nevében mondhatom, hogy nem akarok a tények zsarnoksága alatt élni” – mondta. „Azt akarom mondani, hogy az esküdtszéket a Rothschild család műholdjairól agykontroll sugarakkal manipulálták, de most már ezt nem engedhetem meg magamnak” – mondta.