„Klubrádió

Új eljárás indul Trump ellen

9/02/2021 08:27

| Szerző: Klubrádió

Bár még a volt elnök ellen indított második impeachment sem zárult le, Georgia államban vizsgálatot indítottak a kiszivárgott telefonbeszélgetése kapcsán, melynek során azt követelte a republikánus választási főtisztviselőtől

Az impeachment sem zajlott még le, vizsgálatot indított hétfőn Georgia állam választásért felelős főhivatalnoka Donald Trump korábbi elnök szavazatokat követelő január eleji telefonálásának ügyében – adta hírül Walter Jones, a georgiai választási hivatal szóvivője.

„A hétfőn kezdett vizsgálat pusztán tényfeltáró és adminisztrációs jellegű, a további jogi lépések a legfőbb ügyészre tartoznak” – idézte a szóvivőt a 24.hu.

A tavalyi elnökválasztás lebonyolításáért Georgiában felelős republikánus párti Brad Raffenspergert a republikánus Trump január 2-án hívta fel azzal, hogy „találjon” elegendő szavazatot a novemberi elnökválasztási eredmény megfordítása érdekében. Az egyórás beszélgetés során – az arról készített hangfelvétel tanúsága szerint – Trump „hízelgett, könyörgött és fenyegetőzött”.

Raffensperger ellenállt a nyomásnak, és az államot Joe Biden nyerte meg, ahogy az egész elnökválasztást.