„Klubrádió
A lényeg

Csődbe jutott Trump legnagyobb rádiós híve

19/04/2022 08:31

Az többnyire elmebeteg ámokfutóként viselkedő Alex Jones által vezetett InfoWars nevű amerikai rádió csődvédelmet kért, miután a férfit egy amerikai bíróság kártérítésre kötelezte, mert azt hazudta, hogy Amerika egyik legsúlyosabb iskolai mészárlása, a 2012-es Sandy Hook-i lövöldözés csak egy Hoax, nem is történt meg, hanem azt a fegyverellenesek és a mainstream média találta ki, és színészek játszották el.

Cipők a törvényhozás washingtoni épülete előtt
 
Cipők a törvényhozás washingtoni épülete előtt
 
Washington, 2018. március 13. Gyászolók közel hétezer pár cipőt helyeztek el a törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium előtt 2018. március 13-án. A cipőkkel a Connecticut állambeli Newtown Sandy Hook általános iskolájában 2012. december 14-én történt lövöldözés óta fegyver által elhunyt gyerekekre emlékeznek. 2018-ban már 17 iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Fotó: MICHAEL REYNOLDS
 

 

A mészárlásban 20 gyermeket és hat iskolai alkalmazottat ölt meg a gyilkos. A rádióst a tragédiát elszenvedő családok perelték be, a bíróság kártérítésre kötelezte, de márciusban elutasították a peren kívüli megegyezést, amelynek keretében Jones a 13 felperesnek fejenként 120 ezer dollárt ajánlott.

Alex Jones Donald Trump egyik leglelkesebb támogatója volt, és aktívan hergelt az új kormány ellen, Alex Jonest ezért beidézték a Capitolium ostroma miatt is. A rádiót már korábban letiltották a népszerű közösségi portálokról, írja a BBC.