„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Arató András: A Fürkész futása és a Magyar Nemzeti Vödröcskék

13/10/2023 15:38

| Szerző: Arató András

"Olyan méretű nemzetközi inflációs özönvízzel álltunk szemben, amiket a maga kis vödreivel a jegybank nem tudott felfogni, ezért kellett a kormánynak segítenie" – nyilatkozta Orbán. A kormány számára ugyanis oly vedrek állnak rendelkezésre, amilyenektől Noé is megnyalta volna mind a két hüvelykujját.

– Mama, megyek cseresznyét szedni.

– De fiacskám, január van!

– Tudom, mama, sapka sál.

Az álcázásnak, a sosem alvó imperialisták megtévesztésének nagy hagyományai vannak az újjászerveződő Béketáborban. Csak halkan írjuk meg, nehogy leleplezésünkkel hátráltassuk a világ csodálatát már oly sokszor kivívó magyar fődiplomata misszióját.

A saját Facebook-oldalán moszkvai futásról számolt be a magyar külgazdaság minisztere, a hitelesség fokozása érdekében még egy remek szelfivel is megörvendeztetve híveit. Nemcsak jól láthatóan megfogadta a mama tanácsát, hanem a Bayern München melegítőjével minden bizonnyal sikeresen altatja fő ellenségünk, a Hanyatló éberségét is. Szöveggel is megerősítette a fotó önmagában is művészi értékét, midőn ezt írta hozzá: "Érkezés Moszkvába. Jön a hideg idő, újra fókuszban az energiabiztonság."

Biztosan valami trükk áll a háttérben, hiszen aligha tételezhető fel egy NATO- és unió-tag ország külügyminiszteréről, hogy részt venne egy moszkvai energiahéten, vagy Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettessel készülne beszélgetni, netán egy orosz történelem tankönyv szintjére ereszkedne le, még ha az fasisztának is minősítette az "56-os sajnálatos események" magyar résztvevőit. Utóbbi kiadvány korrekciójára amúgy is sor kerül a mi kimagasló állami férfiúnk energiáinak fölös pazarlása nélkül is, hiszen egyes kaukázusi törpenépek felháborodása az ominózus kiadványnak a sztálini népírtás témájában elkövetett bagatellizálása kapcsán már megtette a hatását. Biztosította volna Matyisin sportminisztert Oroszország részvételének támogatásáról a párizsi olimpián? Ugyan, kérem. Aki ilyet feltételez, az majdnem mintha azt mondaná: ez egy szemétláda!

Hanem akkor hol is készülhetett valójában a fotó? A Photoshop korában természetesen bármi szóba jöhet. Tudván azonban, hogy az altatógépek és a mérsékelt főhatású vakcinák nemzetközileg elismert szakértője fő tevékenységét tekintve egy apostol, konkrétan a békéé, tehát valamelyik háborús gócpontban kereshetjük a megfejtést. Nem lennénk meglepve, ha az utókor régészei, akik korunk hőseit kutatják, valahogy kiderítenék, a kitűnő sportteljesítményre valójában a gázai övezetben került sor.

A miniszterelnök eközben Grúziában tett látogatást, más források szerint Georgiában látogatta meg helyi kollégáját, aki az Illiberális Internacionálé egy oszlopos tagja, amit Irakli Garibasvili szavai hangzatosan támasztanak alá: "Országaink osztoznak a hagyományos és örök értékekben… A magyar emberek szerencsések, hogy ilyen nehéz időkben Magyarország élén ilyen erős és hazafias vezető áll.” Orbán pedig egyenesen dühös, amiért az Unió nem vette föl a tagjelölti listára Sztálin szülőhazáját. Fáradhatatlan vezetőnk úgy időzítette az utazást, hogy hazaérkezvén kihasználhassa a páratlan lehetőséget, mert kivételesen interjút adhatott a Nemzeti Főadóban. Jól állta a kérdések özönét akkor is, amikor a száguldó mikrofonállvány hazai vizekre evezett. Ezt akár szó szerint is értelmezhetjük: "Olyan méretű nemzetközi inflációs özönvízzel álltunk szemben, amiket a maga kis vödreivel a jegybank nem tudott felfogni, ezért kellett a kormánynak segítenie." A kormány számára ugyanis oly vedrek állnak rendelkezésre, amilyenektől Noé is megnyalta volna mind a két hüvelykujját. Lépniük kellett, intézkedéseket vezettek be, ezek ugyan szerinte sem állják ki a jó ízlés próbáját, de a gazdaság mélyébe kellett avatkozni. "A diagnózis helyes volt és az orvosi beavatkozás is pontos" – mondta az intézkedés utáni első pillanatban, nemcsak azt demonstrálandó, hogy értője ő az egészségügynek is, hanem hogy ott is minden rendben van.

A tartós gazdasági visszaeséssel kapcsolatban a szokásos őszinteségével elmondta: "az infláció ellen küzdve nem sikerült a gazdasági növekedést magasan tartani." Arról nem esett szó, hogy a gazdasági visszaeséssel küzdve nem sikerült az inflációt alacsonyan tartani, mert ez nem igaz, hiszen a honi pénzromlás, ami egyébként alig háromszorosa a Hanyatlóban tapasztalhatónak, valójában egy titkos fegyver, amivel pillanatokon belül legyőzzük az imperialistákat. És hamarosan gazdasági bumm és félszámjegyű infláció tör ki hazánkban, amihez már megtettük a legfontosabb lépést, eltávolítottuk a Statisztikai Hivatalból azt az ügynököt, aki nem a számokhoz igazította a tényeket.

Az energiaellátás és a környezetvédelem harmóniája is ante portas, mert Georgiával van egy közös programunk: az Azerbajdzsánban kitüntetett Ramil Szafarov (alias Baltás Gyilkos) hazájából zöld színű áramot akarunk Grúzián, Románián keresztül behozni Magyarországra. E bejelentés szervesen illeszkedik egy tavaszi aranyba foglalandóval, amikor a 48-as 12 pont elé kanyarított egy nulladikat, mert rávilágított a János vitéz egy geográfiai hiányosságára. Azt ugyanis Petőfi rögzítette, hogy "Franciaország és India határos," ám a Grúzia és Románia közötti kies vidékről egy szót sem írt, pedig ott a lánglelkű költő nagyvonalúságának hiányában ma egy Ukrajna nevű lapály terül el.

Hazánk megfigyelői státusszal rendelkezik a Türk Államok Szervezetében, Georgiának ilyenje nincs, ami logikus is, hiszen az egy keresztény ország.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB