„Klubrádió
A lényeg

Varga Juditot is kihallgatta az ügyészség

28/03/2024 11:44

| Szerző: Klubrádió

De nem árulták el, hogy mit mondott.

Csütörtökön 10 órától sajtótájékoztatót tartott az ügyészség Magyar Péter keddi tanúmeghallgatásával kapcsolatban.

Fürcht Pál főügyész közölte: a Magyar-féle hangfelvételek egy tanúvallomás keretében le lettek foglalva, szemlézve. Ez a nyomozás folyamatban van”. Magyar Péter súlyos állításokat tett, be is hívták tanúként. „Ennél többet nem tudtunk tenni” – mondta hozzátéve, hogy szerdán Varga Juditot is kihallgatták, azt azonban a főügyész nem árulta el, mit mondott a volt igazságügyi miniszter.

Támadások érték őket, mondta Fürcht, de szerinte az ügyészség független – szögezte le, hozzátéve: Polt Péter sem szorul mentegetésre, ő indítványozta Völner Pál, Boldog István és Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését is.

Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt bizottsági meghallga
 
Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésén az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án. Mellette Völner Pál, az Igaszságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó:: MTI/Koszticsák Szilárd

Azzal kapcsolatban, hogy Rogánék kihúzattak részeket az iratokból, Fürcht azt mondta, az ügyészségnek lehetősége van segítséget kérni más szervezetektől, ezért nem csak egy irat van, több szervezetnél is vannak iratok.

Megismételte a keddi közleményt, hogy minden irat megvan, a sorsuk ismert.

„Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám. De igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről önök is tudnak”– mondta a főügyész. „Vizsgáltuk, semmilyen 30 éves üzletről nem találtunk nyomot” – állította Frücht.

Rogán Antalt és Nagy Ádámot sem hallgatták meg olyan ügyben, ami már vádemelésig jutott. 

(A 444 nyomán)