„Klubrádió
A lényeg

A Kormányzati Tájékoztatási Központ Rogánt, Schadlt és bosszút emlegetve reagált Magyar Péternek

20/03/2024 19:09

| Szerző: Klubrádió

A közleményben nem nevezték meg Rogán Antalt, de azt írták: "A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha".

Azután, hogy szerdai ügyészségi tanúkénti kihallgatásán Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje a többi között arról beszélt: Rogán Antal emberei ügyészségi iratokat manipuláltak a Völner-Schadl–ügyben, előbb Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, majd a Kormányzati Tájékoztatási Központ is reagált, szinte szóról szóra ugyanazt.

Kocsis az ATV-nek nyilatkozott arról, hogy Magyart „elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni”, valamint szerinte, ami történt, azért a kormányt és annak egyes tagjait okolja. Azt is mondta, hogy amit Magyar csinál, „az végső soron csak üres locsogás-fecsegés”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ is azt írta, hogy szerintük „Magyar Péter állításai alaptalanok, és minden, amit mond, üres szóbeszéd”. 

„A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha” – tették hozzá, és bár nem írták le Rogán Antal nevét, a pozícióját megnevezték.

A 444 megjegyzi, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ reakciója azért is figyelemre méltó, mert Magyar Péter februári színre lépése után Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke – tehát a kormányzati kommunikáció meghatározó szereplője – még azt mondta, hogy „reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásaival nem foglalkoznak”.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)