„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter a vallomása után: Bizonyítani tudja, hogy Rogánék manipulálták a Völner-Schadl-ügy iratait

20/03/2024 14:57

| Szerző: Klubrádió

Mai, mintegy 4 órán át tartó kihallgatását követően három állítást tett a sajtó munkatársainak.

Magyar Péter szerda délután két órakor sajtótájékoztatót tartott azt követően, hogy tanúként kihallgatták a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületében. Mint arról beszámolt, két Facebook-posztjával kapcsolatban hallgatták meg a Völner-Schadl-ügyben. Ezek közül az egyik az volt, amelyikben arra utalt, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik, és hogy Völner Pál érintett az ügyben. Állítása szerint valakik, akik tudtak a lehallgatásról, értesítették is erről a volt államtitkárt. Az üggyel kapcsolatos bizonyítékai már több hónapja rendelkezésére állnak – tette hozzá. 

Magyar azt mondta, a Völner-Schadl-ügy kapcsán három állítást tett:

  • Rogán Antal tudott a Schadl-ügyről.
  • A nyomozás lezárulta és Schadl György végrehajtó kamarai elnök meggyanúsítás előtt fél évvel a kormány tudott arról, hogy megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták a később ugyancsak meggyanúsított és megvádolt Völner Pál igazságügyi államtitkárt is.
  • Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat: vagy kivettek, vagy megmásítottak benne dolgokat.

Magyar Pétert március 26-ára újabb tanúkihallgatásra hívták be az ügyészségre. Azt ígérte, hogy arra az alkalomra magával hozza a bizonyítékait, köztük a hangfelvételeket, és ha lehet, ezeket nyilvánosságra is hozza.