„Támogassa
A lényeg

Szolidaritási eseményt rendeznek vasárnap Iványi Gáborék mellett

28/09/2023 12:38

| Szerző: Klubrádió

Az elvonások miatt krízishelyzetbe került MET megsegítése céljából szolidaritási eseményt szervez e hét vasárnapjára (október 1.) a noÁr Mozgalom, amelyet több ismert művész és közéleti személyiség – köztük Erdős Virág, Hodosán Róza, Lovas Rozi, Nagy Ervin, Pankotai Lili és Szabó Győző - is támogat majd.

 
Iványi Gábor
 

A szervezők azt írják: „A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számos intézményt tart fent, köztük szociális, oktatási, egészségügyi, családsegítő intézményeket, amikkel több mint 20000 embernek segítenek. Ezt az államtól átvállalt munkát a rendszerváltás óta, sőt bizonyos fontos részeit már azt megelőzően is teljes szívből végezték. Iványi Gáborék nem kapják meg az államtól azt a normatívát, ami a különböző szociális feladataikért járna nekik. A közel ezer munkavállalójuk többsége már két hónapja nem tud fizetést kapni, közülük 10% már fel is mondott. Akadályozzuk meg, hogy ezek a létfontosságú intézmények megszűnjenek!”

A noÁr eseménye előtt a Megbékélés Háza templom 25 éves fennállásának alkalmából ünnepi istentiszteletet is tartanak 9 órakor.