„Köszönjük,
Esti gyors

A noÁr nyílt levéllel kíván nyomást helyezni Novák Katalinra

4/07/2023 19:37

| Szerző: Goll Kata/Klubrádió

A státusztörvény a fiatalok jövőjét húzza keresztbe, és a pedagógusokat köpi szembe – fogalmazott Molnár Áron. A noÁr mozgalom nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt. 

2023. július 04. Esti gyors-részlet (2023.07.04.) Molnár Áron
04:09
00:00
A noÁr mozgalom arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által kedden megszavazott törvényjavaslatot. Molnár Áron, a Noir Mozgalom vezetője azt mondta, azért fogalmazták meg a nyílt levelet, mert hisznek a demokratikus eszközökben. Hisznek abban, hogy ha elegendő állampolgár elég komoly polgári pressziót helyez a köztársasági elnök asszonyra, akkor nem fogja aláírni azt a törvényt, amelyet most megszavazott a Fidesz – tette hozzá.

"Ez a törvény a fiatalok jövőjét húzza keresztbe, és a pedagógusokat köpi szembe. Számunkra fontos a magyar oktatás jövője, a kérdés a Novák Katalinnak fontos a diákoknak a jövője" – fogalmazott az aktivista.

Szerinte az lenne az ideális, ha nem kellene utcára menni a jövő generációjának sorsáért, de úgy látja, hogy ez a rendszer nem alkalmas ennek biztosítására.

A nyílt levél révén közösséget is szeretnének építeni. Bár az előző, státusztörvény ellen tiltakozó petíciójukat aláírta 80 ezer ember írta, ez totálisan érdektelen volt a Fidesz számára – mondta Molnár. Most viszont még több aláíróra számítanak, ami révén Novák Katalin köztársasági elnökre kívánnak nyomást helyezni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/Interjú Molnár Áronnal
2023. július 04., kedd 18:30
Riporter: Goll Kata