„Klubrádió
A lényeg

Marad a börtönben a lúgos orvos

8/03/2024 12:18

| Szerző: Klubrádió

Nem bocsátották feltételes szabadságra.

A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2024. március 8-án megtartott meghallgatás eredményeként

nem bocsátotta feltételes szabadságra azt az orvost, aki a volt barátnőjét a szakítás miatt lúggal öntötte le.

közölték.

A törvényszék, alapos mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében jelenleg nem bocsátható feltételes szabadságra. A végzést az ügyészség tudomásul vette, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő or
 
Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én. A férfit kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a bíróság. MTI Fotó: Balogh Zoltán.
 
 

A rendszerváltás óta végrehajtott legbestiálisabb, legbrutálisabb támadás elkövetője, Bene Krisztián 2013-ban lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét, amiért 11 évre ítélték. Mindezt az áldozatnak négy bíróság előtt kellett bizonyítania, s csak a kitartásának köszönhető, hogy az ügyből egyáltalán ügy lett, mert egyszer már megszüntették vádemelés nélkül. Legutóbb a támadó az Alkotmánybírósághoz fordult, mondván, hogy megfosztották őt az érdemi felülvizsgálat jogától.