Telex: Kimentek a végrehajtók, lefoglalták a lúgos orvos családi házát

7/05/2021 14:07

| Szerző: Klubrádió

Végrehajtók mentek ki péntek reggel a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián családi házához, hogy leltárba vegyék és biztosítsák az ingatlant és az ingóságait – értesült a Telex. Erre azért került sor, mert nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi ki akarja játszani az utolsó, még a nevén szereplő nagy értékű vagyont. Autói után az ingatlantól is vélhetően azért szabadult volna, hogy ne legyen elegendő fedezete kártérítést fizetni.

Két végrehajtó érkezett péntek reggel a lúgos orvosként emlegetett Bene Krisztián családi házához – írja a Telex. A bírósági végrehajtók azért mentek ki a jogerős büntetését töltő férfi otthonához, hogy leltárba vegyék és biztosítsák az ingóságait és több száz négyzetméteres ingatlanját.

Erre azért került sor, mert Bene áldozata, Renner Erika és jogi képviselője két hete biztosítási intézkedés iránti kérelmet nyújtott be a bíróságra, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi ki akarja játszani az utolsó, még a nevén szereplő nagy értékű vagyont. Autói után az ingatlantól is vélhetően azért szabadult volna, hogy ha áldozatának több millió forintos kártérítést kellene fizetnie, ne legyen elegendő fedezete.

A Fővárosi Törvényszék azonban elrendelte „a pénzkövetelés biztosítását”, az ügy pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához került.

Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő or
 
Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos (k) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én. A férfit kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a bíróság. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a Telexnek elmondta: „A végrehajtónak ilyenkor az a feladata, hogy biztosítsa azt az összeget a pernyertes félnek. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen ingósága vagy ingatlana van, azt nekünk le kell foglalni, illetve a bankszámlákra megkeresést kell kiadni”.  Hozzátette:  „Leltárba vettük a foglalható ingóságokat és magát az ingatlant is. Ennek egy célja van, hogy ne tudják elidegeníteni az ingatlant”.

Erre egyébként – a Telex információi szerint – Bene Krisztián legutóbb április 9-én tett kísérletet. Hónapokkal azután, hogy a bíróság első fokon kimondta, 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát. A döntés ellen fellebbezett, így az ügyet másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja majd.

Bene Krisztián még 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját jogerősen 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)