„Támogassa
Reggeli gyors

Panaszkodna a lúgos orvos

11/11/2019 14:46

| Szerző: Klubrádió

Ha az emberek nem kapnak hiteles tájékoztatást, elkezdenek spekulálni. Eltűnt a lúgos orvos ügye, az AB honlapjáról.

2019. november 11. Reggeli gyors - részlet 19.11.11. Mérő Vera
08:01
00:00

Az Alkotmánybíróság egyszerűen nem teheti meg, hogy nem tájékoztat egy olyan bűnügyről, ami szinte az egész országot felháborította. Ez az összes áldozat megalázása. Így értékeli a lúgos orvos ügyének új fejleményeit a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” oldal szerkesztője, Mérő Vera. A bíróság ugyanis kedden tárgyalta volna Bene Krisztián alkotmányjogi panaszát, majd ezt november 12-ére halasztották, de ez utóbbi információ egyszerűen eltűnt az Ab honlapjáról. Csakúgy, mint az az ezer szál sárga rózsa, amit az áldozattal együtt érző emberek helyeztek el a Parlament előtt.

A rendszerváltás óta végrehajtott legbestiálisabb, legbrutálisabb támadás elkövetője lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét, amiért 11 évre ítélték. Mindezt az áldozatnak négy bíróság előtt kellett bizonyítania, s csak a kitartásának köszönhető, hogy az ügyből egyáltalán ügy lett, mert egyszer már megszüntették vádemelés nélkül. Legutóbb a támadó az Alkotmánybírósághoz fordult, mondván, hogy megfosztották őt az érdemi felülvizsgálat jogától. A testület -úgy tűnik- csak húzza az időt, bizonytalanságban hagyva az áldozatot.

Mérő Vera azt hangsúlyozta a Reggeli gyorsban, hogy a döntéshozóknak jobban figyelembe kell venniük a társadalom akaratát. Megrendült az emberek jogba vetett bizalma, azt látják, hogy minden az elkövetőt védi. Ez nem azt jelenti, hogy a társadalom a jog ellen van, hanem azt, hogy tájékoztatást kér. Az Ab ellenben hallgat. Pedig ezzel csak azt éri el, hogy az emberek elkezdenek spekulálni, mögöttes szándékot keresni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

Reggeli gyors
2019.11.11. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor