„Támogassa
A lényeg

Elmebetegnek tartották, amíg egy ügyészt meg nem fenyegetett

4/01/2023 11:13

A Renner Erikát megtámadó, jogerősen elítélt "lúgos orvos", Bene Krisztián ártatlanságába vetett súlyos tévképzete teljesen elhatalmasodott egy férfin, aki 2019-től kezdve az áldozatot, az ügyvédjét, a barátait, jogvédőket több száz üzenetben zaklatta, gyalázta, fenyegette. A 444 arról ír, hogy amikor a férfit, N.-t, végül nagy nehezen a rendőrök 2022-ben előállították, majd egy hónapig igazságügyi elmeorvosi megfigyelésre küldték, amely után az orvosok megállapították, hogy bár zavart, de nem áll fenn nála büntethetőséget kizáró ok, az nem hogy javított volna a helyzeten, a férfi inkább egyre durvább lett, és már az ügyben részt vevő ügyészeket is megfenyegette.

Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő or
 
Lúgos orvos
 
Budapest, 2018. február 22. Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos (k) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én. A férfit kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a bíróság. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

 

Időközben több feljelentés is született N. ellen, sőt sérelemdíj megfizetésére is kötelezték, de mindhiába. A zaklatások, zsarolások, durva fenyegetések mindennaposak lettek, többek között volt kolléganőnk, Mérő Vera és családja is a célkeresztjébe került, végül "a lakhelye szerint illetékes IX. kerület rendőrei 3 hónap után bevitték N.-t, aki 2022 májusában közel fél évre az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került. Októberben az igazságügyi orvosszakértő kimondta, hogy paranoid skizofréniája miatt a kiengedése és a letartóztatása közötti pár hónapban nem tudta felmérni cselekedetei súlyát, ezért nem büntethető".

Csakhogy egyetlen ügyben mégis maradt ellene az eljárás: mivel egy ügyészt is megfenyegetett, ezért a Fővárosi Törvényszék 2022 decemberében első fokon másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Csiha Gábor ügyész elmondta, N. az ügyészség központi számán hívta 2021 júniusában, „becstelen állatnak” nevezte, és közölte, ki fogja nyírni, ha nem teljesítjik a követeléseit.

Tehát decemberben úgy ítélték el, hogy előzőleg már beszámíthatatlannak nyilvánították, így a helyzet a lap szerint úgy áll, hogy "ha valaki a pszichés állapota miatt nem büntethető civilek évekig tartó zaklatásáért, ám amikor eközben egy ügyészt fenyegetett meg, akkor épp beszámítható volt".

A folytatásról pedig a lap azt írta: "N. továbbra is küldözgeti a leveleit".