„Támogassa
A lényeg

Lovagkeresztet kapott a lúgos orvost mentegető orvos

15/03/2023 12:46

| Szerző: Klubrádió

Nyulasi Tibor volt az egyetlen az orvosszakértők közül, aki szerint nem feltétlen lúg okozhatta Renner Erika nemi szervén a maradandó sérüléseket, hanem szerinte valamilyen forró folyadékkal (akár kamillateával is) leforrázhatta magát. Nyulasit egyébként nem meglepő módon az elkövető, a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ügyvédje kérte fel.

Megkapta a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát az egyetlen olyan orvos, aki a lúgosorvosról és áldozatáról szóló perben a többi orvosszakértőtől ellentétes véleményt fogalmazott meg.

A lúgos orvosként ismert Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját jogerősen 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

A nyolc éven keresztül tartó ügy során vizsgálatokat végeztek, a Magyar Narancs hívta fel cikkében a figyelmet arra, hogy Nyulasi Tibor volt az egyetlen az orvosszakértők közül, aki szerint nem feltétlen lúg okozhatta Renner Erika nemi szervén a maradandó sérüléseket, hanem szerinte valamilyen forró folyadékkal (akár kamillateával is) leforrázhatta magát. Nyulasit egyébként nem meglepő módon az elkövető, Bene Krisztián ügyvédje kérte fel orvosi szakvélemény kiállítására, amit előtte már Zacher Gábor és Molnár Miklós is kiállított, igazolva azt, hogy lúggal történt a támadás.

(Kiemelt képünkön: Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos (k) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én. A férfit kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a bíróság. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)