„Klubrádió
A lényeg

Shaheen szenátor: Pressman helyesen ítélte el Orbán Viktor autokratikus politikáját

9/03/2023 13:49

| Szerző: Klubrádió

„Ebben a fontos és kihívásokkal teli időszakban – amikor oly sok minden forog kockán a kulcsfontosságú amerikai-magyar kapcsolatokban –, nagyszerű volt megvitatni Blinken külügyminiszterrel, hogy hogyan tovább” – írta a Twitteren David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Pressman egyszersmind köszönetet mondott Jeanne Shaheen amerikai szenátornak, aki szerint az amerikai nagykövet helyesen ítélte el Orbán Viktor autokratikus politikáját. A szenátor szerint Pressman emlékeztette a magyarokat arra, hogy az USA mindig kiáll a demokrácia és az emberi jogok mellett – írta az RTL.

Pressman (illetve az USA) és az Orbán-kormány viszonya finoman szólva sem felhőtlen, a nagykövetet (és rajta keresztül a demokrata elnök vezette USA-t) számos támadás érte az utóbbi időben. Pressman erról nem rég a HVG-nek azt mondta: "Nem is igazán a személyes jellegű támadások aggasztanak bennünket a kormányzati médiában, hanem az ott átszűrődő orosz propaganda". az USA mostanság szókimondó a magyar kormánnyal való kapcsolatában, és a felelősségük „problémásként és Amerika-ellenesként azonosítani a kormány ellenőrzése alatt álló médiában megjelenő igazán visszataszító Amerika-ellenes retorikát.”