„Klubrádió
A lényeg

Magyar Nemzet: "A NATO veszélyt jelent Magyarországra, de egész Európára is"

17/02/2023 12:13

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Nemzet csütörtökön a történelem legembertelenebb zsarnokságának és a gonosz birodalmának nevezte az Európai Uniót, pénteken pedig ez a mondat jelent meg az újság hasábjain:

„A NATO nem a biztonságunkat garantálja, hanem veszélyt jelent Magyarországra, de egész Európára nézve is.”

A 444 megpróbálta értelmezni a szövege üzenetét. Elképzelhetőnek tartja, hogy 

– a kormánylap a figyelmet próbálja elterelni, legyen min csámcsogni napokig, miközben Isten tudja, milyen lényeges dolgok történnek.

Cselgáncs-vb - Vlagyimir Putyin Budapesten
MTI Fotó: Kovács Tamás
 

– az Amerika-ellenes cikk válasz arra, hogy egy hete Budapesten járt Samantha Power, az amerikai külpolitika egyik befolyásos szereplője, aki civil szervezetek vezetőivel, gimnazistákkal, független újságírókkal találkozott.

– a Magyar Nemzetnek sikerült leráznia magáról az állampárt béklyóját, szabadságharcuk eredményeként azt írnak, amit akarnak, szombaton állítólag harcos ukránpárti írás jelenik majd meg.

tényleg benne van a pakliban a moszkvai vezetésű Független Államok Közössége felé fordulás, a közvélemény tesztelése zajlik.

A kormánylap cikkében a szerző egyebek mellett feleleveníti, hogy az 1997-es NATO-népszavazáson a részvétel nem érte el az 50 százalékot, és mindössze a szavazásra jogosultak 41 százaléka szavazott a belépés mellett,  Az akkori parlamenti pártok közül egyedül a csatlakozást nem támogató MIÉP-nek volt igaza – írja.