„Klubrádió
A lényeg

NATO-nagykövetet nevezett ki Novák Katalin

16/02/2023 14:41

| Szerző: Klubrádió

A köztársasági elnök Balogh István rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg a brüsszeli NATO-képviselet  vezetésével.

Megjelentek a Magyar Közlönyben az államfő határozatai. Novák Katalin minden diplomata esetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztése alapján döntött.

A köztársasági elnök Balogh István rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg a brüsszeli NATO-képviselet  vezetésével. Ő korábban a külügyi tárca biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára, politikai igazgatója volt.

Az államfő belgrádi nagykövetnek nevezte ki Magyar József Zoltánt, aki korábban az európai kapcsolatokért felelt a külügyben helyettes  államtitkárként, de volt zágrábi nagykövet is.

Novák Katalin a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló törvény alapján rendkívüli követi és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott Benkő Péter Lászlónak, aki két éve az Európai Unió melletti Állandó Képviselet mezőgazdasági tanácsosaként kapta meg a Magyar Vidékért Díjat.