„Köszönjük,
A lényeg

Idén is lesz Budapesten trumpista jobboldali dzsembori, a főszónok Orbán Viktor

24/01/2023 19:21

| Szerző: Klubrádió

Májusban ismét megrendezik Budapesten a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC), amelyet az MTI „a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemborijának” nevez.

Ahogy tavaly, úgy idén is a közpénzzel megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a rendezvényt. A május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának ezúttal is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.

Facebook-bejegyzésükben azt írják, az idei CPAC Hungary fókuszában „a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni”. Arra is emlékeztetnek, hogy Orbán a tavalyi rendezvényen elmondta „a konzervatív sikerrecept 12 pontját”, több között azt, hogy a saját szabályaik szerint kell játszaniuk, barátokat kell keresniük és közösséget kell építeniük. Emellett tőle megszokott módon sorosozott és a liberalizmust ostorozta. Donald Trump nem jött el, csak videóüzenetet küldött.

Gulyás Gergely miniszter ősszel a mexikói CPAC-en azt mondta: Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban. Orbán Viktor pedig augusztusban a texasi CPAC-en szólalt fel, előtte Donald Trumppal is találkozott. Erre az alkalomra 21 tagú delegáció és 11 biztonsági ember kísérte a magyar miniszterelnököt.

(via telex.hu, kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)