„Köszönjük,
A lényeg

Gulyás szerint Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban

20/11/2022 19:02

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

"Miért vagyunk mégis érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világban? Miért próbálnak ellenfeleink kizárni bennünket a nemzetközi politikai színtérről? A válasz egyszerű. Valójában azért, mert Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban" – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője Mexikóban.

Gulyás Gergely a CPAC Mexicón tartott beszédet, ahol bejelentette, hogy a nagy konzervatív rendezvényt 2023-ban is meg fogják szervezni Budapesten.

Gulyás szerint „Magyarország a bizonyíték arra, hogy egy konzervatív kormányzás is sikeres lehet”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután azt állította, hogy „a nyugati liberális médiában ha valaki nem hazudik hazánkról, nem lehet újságíró”. Gulyás beszélt arról is, mikről „tilos írni” szerinte Magyarország kapcsán a „liberális médiában”, így például arról, hogy „a gazdasági növekedésünk évek óta Európa egyik legjobbja. A fizetések soha olyan gyorsan nem nőttek, mint az elmúlt évtizedben.”

A miniszter szerint „a liberális médiának” azért kell „elhallgatnia ezeket”,  mert úgy véli, „a liberálisok szerint” 2022-ben „aki úgy gondolja, hogy az ember férfinak és nőnek születik, az ellensége a szabadságnak.”

Hozzátette: „Magyarország mai vezetői mindenki másnál jobban bizonyították szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségüket.”

A CPAC-on Gulyás mellett beszédet mondott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is. Szánthó szintén liberális támadásról szónokolt, szerinte „a progresszív globalisták kudarcot vallottak a válságok kezelésében”. Beszélt arról is, hogy a „globális progresszív elit” csak a „marxista agymosásban” és az „ideológiai indoktrinációban” jeleskedik.

„A magyar társadalom ma jutalmazza a munkát, tiszteli a teljesítményt, a vállalkozói szellemet, és segíti a családokat” – mondta Szánthó, hozzátéve: Magyarország „iránytű a világ konzervatívjai számára”.

(forrás: Telex, MTI)