„Klubrádió
A lényeg

Újabb kétmilliárd forint közpénzzel gazdagodott idén az Alapjogokért Központ

19/05/2022 07:45

| Szerző: Klubrádió

2022-es működésére újabb 2 milliárd forintot kapott a működésére a Batthyány Lajos Alapítványtól a Szánthó Miklós nevével fémjelzett Alapjogokért Központ, illetve az azt működtető cég.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központot működtető cég vezetője a Telex szerint többszöri megkeresés és adatkérés után közölte, hogy ők nem látnak el állami feladatokat, ezért szerintük ők nem is tartoznak elszámolási kötelezettséggel. A lap januárban közérdekű adatigénylést indított, így lehettek publikusak az adatok.

Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérsz
Budapest, 2022. május 18. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszél az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union közös, a Bálna Budapestben tartott sajtótájékoztatóján 2022. május 18-án. Budapesten tartják, első alkalommal Európában a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórumot május 19-én és 20-án, a rendezvény vezérszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz. MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

A Telex azt írja, ezt a kétmilliárd forintnyi közpénzt a 2022. január 1. és 2023. január 31. között felmerülő munkabérekre, megbízási díjakra, honoráriumokra, ezek járulékaira, reprezentációs költségekre, szakmai és üzemeltetési anyagok beszerzésére, árubeszerzésre, kommunikációs szolgáltatásokra, bérleti és lízingdíjakra, szállítási szogláltatásokra, közüzemi díjakra, karbantartási és kisjavítási szolgáltatásokra, egyéb üzemeltetési kiadásokra, utazási- és szállásköltségekre, reklámkiadásokra, egyéb, működéssel összefüggő tanácsadói, szakértői, ügyvédi költségekre, részvételi díjakra, „a nonprofit gazdasági társaság működését támogató egyéb tevékenységek költségeire”, biztosítási díjakra, banki költségekre, egyéb közterhekre, felújítási (és más infrastrukturális) költségekre, "immateriális javak, gépek, berendezések, kisértékű tárgyi eszközök, szellemi termékek vásárlására”, egyéb beruházásokra, sőt továbbított támogatásokra is fordíthatja a közpénzt az Alapojogokért Központ.