„Támogassa
A lényeg

Donáth Anna szerint a tűzijáték nem felesleges

18/08/2023 13:52

| Szerző: Klubrádió

„Vannak, akik szerint nincs szükség tűzijátékra augusztus 20-án, mert mostani formájában drága és felesleges. Az első érvvel egyetértek. De a leghatározottabban vitatkoznék a másodikkal” – írja Facebookon Donáth Anna, a Momentum korábbi elnöke. A politikus arra reflektált, hogy Karácsony Gergely káros szenvedélynek nevezte a tűzijátékot, amiről jó volna már leszokni

Donáth szerint „egy nemzet ezeréves összetartozását nem gyertyalánggal ünnepeljük szűk családi körben”, ezért teljesen természetes, hogy a mindenkori kormányok minden évben nagyszabású ünnepséggel készülnek erre a napra.

Augusztus 20-a szerinte nem a kormány ünnepe, hanem az államalapításé és talán az utolsó, aktuálpolitikától mentes nemzeti ünnep, a „valódi nemzeti összetartozás napja”, amikor pártállástól függetlenül, minden széthúzás ellenére mindenki megélheti, hogy közös magyar hazában élünk és ezer éve egy nemzet vagyunk.

Egy közösség összetartozásának erősítésére egy működő államnak kötelessége költenie, pont úgy, ahogy a kultúra ápolására, a felnövő generációk oktatására vagy a természeti kincseink megőrzésére – összegzett Donáth Anna.