„Támogassa
A lényeg

Donáth Annát azzal támadja a propaganda, hogy "bevallotta", pszichológushoz jár

28/06/2023 19:45

| Szerző: Klubrádió

"A fideszes propaganda azzal támad, hogy bevallottam, pszichológushoz járok. (...) Nem bevallottam, egyenesen büszke vagyok rá" – írja Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a párt közleményében. A pszichológushoz járó embert stigmatizálni, gúnyolni: butaság és felelőtlenség – hangsúlyozta.

Az ügy előzménye, hogy Donáth Anna a 444.hu-nak adott interjújában elmondta: pszichológushoz jár azért, mert a nőisége, női politikus mivolta miatt szerinte jobban ki van szolgáltatva a kommentelőknek, és különben is nehezebb nőként boldogulnia a politikában.

„A világ legkiválóbb sportolói, menedzserei, politikusai vesznek igénybe ilyen típusú segítséget. Helyesen teszik, én is igyekszem tudatosan foglalkozni az engem ellenzéki politikusként érő lelki kihívásokkal” – fogalmazott bejegyzésében.

Szerinte az viszont „társadalmilag is káros, hogy a propaganda gúny tárgyává teszi a pszichológust, a terápiát. Az önmagán dolgozó, a problémáival szembenézni képes ember példakép. (...) A pszichológushoz járó embert stigmatizálni, gúnyolni: butaság és felelőtlenség.”