„Támogassa
A lényeg

Csak a tűzijáték 1,4 milliárdba fog kerülni, a 20-i ünnepségsorozat további tízmilliárdba

10/07/2023 15:14

| Szerző: Klubrádió

Nettó 1,4 milliárd forintba fog kerülni az augusztus 20-i tűzijáték, az állami ünnepségsorozatra pedig további tízmilliárdot költ el az állam – derült ki a Párbeszéd adatigényléséből.

A párt ugyanis kikérte, pontosan kikkel is szerződött minderre az állam: kapott megbízást augusztus 20-a körül a Balásy Gyula-féle New Land Média kommunikációs cég is, akik a kormányzati plakátkampányokat szokták megszervezni, valamint a Garancsi Istvánhoz köthető Visual Europe rendezvénytechnikával foglalkozó cég is. A pluszköltségeket a fellépőkre, valamint a hang-, és színpadtechnikára fogják költeni.

A költségek ugyanakkor augusztusig még nőhetnek: az állami rendezvényszervező ötvenmilliárd forintos keretösszeget állított be lehetséges büdzsének – írta a Párbeszéd.

A tavalyi, Európa legnagyobb tűzijátékának hirdetett augusztus 20-iki, illetve az időjárás miatt augusztus 27-iki állami ünnepség összesen 10 milliárd 300 millió forintba került. Ezt az összeget mostanáig próbálták meg eltitkolni, és tíz évre titkosítani. És ez az az esemény, ami miatt meteorológusokat rúgott ki az azóta szintén kirúgott Palkovics László.

(Forrás: hvg.hu)