„Klubrádió
Megbeszéljük...

Wintermantel nem árulta el, miért nem tesz feljelentést Karácsony szervezetének adománygyűjtése ügyében

29/06/2023 21:04

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Nem hiszem, hogy az 500 millió forintot Julcsi nénik és Pista bácsik adták össze" – mondta Wintermantel Zsolt, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője. Arra nem akart válaszolni, hogy miért nem jelentette fel Karácsony Gergely 99 Mozgalmát, ha úgy véli, külföldi nagytőkések próbáltak beavatkozni a magyar belpolitikába.

2023. június 29. Reggeli gyors - részlet 23.06.29. Wintermantel Zsolt
21:42
00:00

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülésén napirend előtt szólalt fel Wintermantel Zsolt. A közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy számoljon el azzal az 500 milló forinttal, amelyeket a 99 Mozgalom gyűjtött össze mikroadományokból a 2022-es országgyűlési választásokig. Wintermantel vizsgálóbizottság felállítását is indítványozta, ezt azonban a testület nem szavazta meg.

"Nem hiszem, hogy az 500 millió forintot Julcsi nénik és Pista bácsik adták össze" – mondta a politikus a Megbeszéljük csütörtöki adásában. Ha pedig valóban külföldről szabálytalanul érkezett adományokról vanj szó, azt nagyon súlyos nemzetbiztonsági kockázatnak tartja Wintermantel. Arra azonban nem válaszolt, hogy ha ilyen erős gyanúja támadt, hogy törvénytelen módon, egy másik ország próbált volna beavatkozni a választásokba, és ebben a főpolgármester mozgalma bármilyen módon közrejátszott, miért nem tett feljelentést. Főleg, hogy az ellenzék kampányfinanszírozásával a titkoszolgálatok is foglalkoztak.

Ahogy arra sem, hogy amennyiben helytelennek tartja külföldi nagytőkések beavatkozási kísérletét egy ország belpolitikájába, akkor azt helyesli-e, hogy Mészáros Lőrinc az MKB bankon keresztül 10,691 millió eurót (4,1 milliárd forint) adott Marine Le Pennek a francia elnökválasztás kampányára. "Biztos volt vele célja" – fogalmazott Wintermantel.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Wintermantel Zsolttal
2023.06.29., csütörtök 16:20
Riporter: Bolgár György