„Klubrádió
A lényeg

A kormány támogatása nélkül is elkezdik a Lánchíd felújítását

21/01/2021 12:19

| Szerző: Klubrádió

Nem várja meg a Lánchíd felújítás 6 milliárdos kormányzati támogatásról szóló szerződést a főváros. Így e dokumentum nélkül is megkezdheti a munkálatokat nemrég kihirdetett pályázati nyertes cég, vagyis az A-Híd Zrt. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azt szeretné elérni, ha a kormány akkor fizetné ki a 6 milliárd forintos támogatást, amikor az időszerű lesz.

Karácsony Gergely a rendkívüli jogrendben kapott felhatalmazásával élve a teljes kivitelezési összeget a BKK rendelkezésére bocsátotta. Módosították a megvalósítási megállapodást, így a Lánchíd felújításának megkezdéséhez csupán az kell, hogy a nyertes vállalkozó aláírja a szerződést, felvonuljon, és megkezdje a munkát – tájékoztatott Wintermantel Zsolt a közlekedési cég igazgatósági tagja, Újpest korábbi fideszes polgármestere.

Közben a BKK a 24.hu-nak megerősítette, hogy a fővárosi önkormányzat a felújításhoz szükséges teljes összeg, vagyis csaknem 27 milliárd forint biztosítására vállalt kötelezettséget. Mint írták, ezt azért tették, mert bíznak abban, hogy a kormánytól megkapják a beígért 6 milliárdos támogatást.

Felújítás előtt a Lánchíd és a Várhegy-alagút
 
Lánchíd felújításFotó: Szigetváry Zsolt / MTI
 

2021. január 21. A lényeg - Tüttő Kata 21.01.21.
01:12
00:00

Február végén kezdődhet el a Lánchíd felújítása, a munka 30 hónapig tart majd és maximum 18 hónapig lehet teljesen lezárva a híd – erről Tüttő Kata beszélt a Klubrádiónak. A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy nem azt várják a kormánytól, hogy átutalja a 6 milliárdos állami támogatást, hanem egy kormánydöntést, azaz egy papírt szeretnének arról, hogy ezt megteszik majd akkor, amikor időszerű lesz.