„Köszönjük,
Esti gyors

"Valóban sóhivatal az Integritás Hatóság"

16/02/2023 18:37

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

El lehet dönteni, mennyire működhet az Integritás Hatóság, ha független szakemberekre nincs szüksége – véli Horváth András, a korábban a NAV korrupciós ügyeivel foglalkozó szakember. 

2023. február 16. Esti gyors - részlet 23.02.16. Horváth András
07:37
00:00

Az Integritás Hatóság személyzeti vezetője közölte a NAV korábbi ellenőrzési szakkoordinátorával, Horváth Andrással, hogy bármiről beszélgethetnek, de felvenni nem fogják. A NAV korrupciós ügyeiről sokat nyilatkozó Horváth is pályázott vizsgálónak az újonnan alakuló testületbe.

"Úgy gondolom, olyan képességeim, olyan tudásbázisom, ellenőrzési tapasztalatom van e téren, amely az Integritás Hatóságnak – ha tényleg a korrupció ellenes harcra koncentrál – nem szabadna nélkülöznie" – mondta Horváth az Esti gyors csütörtöki adásában.

Megjegyezte, még 2022 novemberében pályázott – akkor felhívás nélkül – a szervezethez. Hosszú várakozás után elkezdett levelezni a humánpolitikai igazgatóval. Végül szerdán telefonon azt mondta az illetékes Horváthnak, hogy beszélgetésre se fáradjon be.

Az alapján, hogy egy független elemző tudására nem tartanak igényt, levonhetó Horváth szerint a következtetés, hogy az Integritás Hatóság valóban Sóhivatal, amit csak az Európai Unió megnyugtatására hoztak létre.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint egy pékárucégnél dolgozott korábban az Integritás Hatóság személyzeti vezetője, aki szerint Horváth András nem alkalmas a korrupció üldözésére

Korábban Hadházy  a maszturbáláshoz hasonlította a szervezet működését.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Kovács Attila

Esti gyors/interjú Horváth Andrással
2023.02.16., csütörtök 18:38
Riporter: Kárpáti János