„Köszönjük,
A lényeg

NER-lovag szállásadója a korrupcióellenes szervezet alelnöke lett

14/12/2022 12:32

Egy bizonyos Várady Szilviát választottak meg az állami korrupcióellenes szervezet alelnökévé, akinek a lakcímére Mészáros Lőrinc egyik volt érdekeltségének a vezetője van bejelentve, írja a Népszava.

A nő az úgynevezett Integritás Hatóság keretében megalakult Korrupcióellenes Munkacsoport "civil" tagja, most már alelnöke, és a lap szerint az ügyvédnő lakcímére van bejelentve Várady Zoltán Zsolt NER-közeli üzletember. Várady ezen kívül a kecskeméti fideszes városvezetés vagyonkezelőjének a vezetője, illetve a MOL Zrt. vagyonkezelőjének az egyik vezetője is, és mint ilyet, a bosnyák rendőrség ki is akarta hallgatni a MOL terjeszkedése miatt, de a magyar ügyészség ennek nem látta szükségességét.

Novák Katalin kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit
 
Novák Katalin kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit
 
Budapest, 2022. november 4. Dabóczi Kálmán alelnök (b3), Bíró Ferenc elnök (b2) és Molbusz Tímea alelnök (b) a Sándor-palota Tükörtermében, amikor Novák Katalin köztársasági elnök (j) kinevezi az Integritás Hatóság vezetőit 2022. november 4-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

Várady nem nyilatkozott, hogy nem érzi-e összeférhetetlennek a mostani pozícióját, de az Integritás Hatóság elnöke sem állt szóba a lappal, a keddi ülés nem is volt nyilvános. A szervezetben résztvevő civilek szerint a hatóság fából vaskarika.