„Klubrádió
A lényeg

Összeült a Korrupcióellenes Munkacsoport

13/12/2022 13:08

| Szerző: Klubrádió

Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport. 21 állandó taggal és több állandó meghívott részvételével tartották meg az alakuló ülést, ahol nemcsak az ügyrend legfontosabb szabályaiban egyeztek meg – lényegében a civilek összes módosító javaslatát befogadva –, hanem a törvény által előírt feladatok végrehajtásáról is egyeztettek.

Emlékeztettek, hogy az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport felállítása törvényi kötelessége volt a hatóságnak, melybe tíz tagot az állami szervek delegáltak, tíz tagot pedig pályázat útján választottak ki 24 civil jelölt közül – írta az MTI.

A munkacsoport ügyrendjéhez több javaslat érkezett a nem kormányzati szereplők részéről, ezeknek döntő többségét a testület elfogadta. Így nyilvánosak lesznek a civilek életrajzai, amelyeket a munkacsoport dedikált weboldalán fog közzé tenni.

Novák Katalin kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit
 
Az Integritás Hatóság prominensei és Novák Katalin. Fotó:
MTI/Máthé Zoltán
 

A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a munkacsoport célja a

"tiszta és átlátható közbeszerzési rendszer mellett az állami szervek és a civil szervezetek konstruktív együttműködése a korrupció elleni harcban".

A közlemény szerint a törvény által előírt feladatok elvégzése érdekében több almunkacsoportot is létrehoznak, amelyek a testület ülései között folyamatosan dolgozni fognak

A következő találkozó 2023. január második hetében lesz - jelezték.