„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Tündérmese, szereplői mi vagyunk – Matolcsyra rezdült Gálvölgyi

13/05/2020 14:53

| Szerző: Klubrádió

Matolcsy György is megmozdított valamit Gálvölgyi Jánosban. A színész, lepárolva az örök optimista jegybankelnök szakmai, és talán legalább annyira lelki megnyilvánulásait is, Matolcsy univerzumának pár perces esszenciáját adta a Klubrádióban. Beszélgetőtársa Para-Kovács Imre riporter volt.

2020. május 13. Reggeli gyors/Reggeli személy-részlet/ Gálvölgyi János 2020.05.13.
04:41
00:00

 
Gálvölgyi János
Fotó: Klubrádió
 

Magyarországon nem visszaesés, hanem növekedés lesz idén, a Magyar Nemzeti Bank továbbra is tartja 2-3 százalékos GDP-növekedési prognózisát – nyilatkozta a jegybank elnöke, Matolcsy György még múlt vasárnap. Az MNB vezetője szerint a járványhelyzet idején bevezetett korlátozások csak átmeneti visszaesést okoznak, amelyet gyors növekedés követ, vagyis a jegybanknál V-alakú gazdasági hatással számolnak.

A Klubrádió nem tehetett mást, magát az illetékest kérdezte, vajon egész pontosan hogyan zajlik majd ez a visszapattanás, miként áll elő a hirtelen gazdasági növekedés. Gálvölgyi „Matolcsy György” János határozott, kimért, ugyanakkor lelkes, magabiztos, optimizmustól duzzadó, ezzel együtt metszően pontos, a szakszavaktól sem megijedő, mégis szinte már lezseren könnyed, hétköznapian jó kedélyű, de kikezdhetetlen választ adott, nem egyszerűen a gazdasági kilátásokról, hanem a tántoríthatatlanul fényes jövőről.

„Hazánk a többi világhatalomtól eltérően, kimondhatjuk, tündérmese, melynek szereplői mi vagyunk” – mondta többek közt az unortodox Matolvölgyi, aki a kipcsak cselekről sem feledkezett meg.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

A beszélgetésből készült YouTube-videót pedig alább indíthatja el.

Reggeli személy/Gálvölgyi-paródia
2020, május 13., szerda 09.10
riporter: Para-Kovács Imre