„Klubrádió
Hetes Stúdió

Tudósítónk az akadályoztatás ellenére bejutott a CPAC-re – Hetes Stúdió ajánló

6/05/2023 12:00

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdióban ezúttal megtudtuk, mit gondol Vadai Ágnes a haderőfejlesztésről, hallhattuk Csernyánszky Judit riportját, amelyet két politikussal készített az amerikai konzervatívok konferenciáján – ahová be sem akarták engedni –, és elmesélte történetét a közmunkásnő, akit egy emoji miatt fenyegetett meg a fideszes lombkorona-polgármester. Mindezek után Törley Katalinnal beszélték meg a hét eseményeit a Klubrádió újságírói.

2023. május 06. Hetes Stúdió (2023. május 06., szombat 15:00)
54:39
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Az új vezérkari főnök szittya harcmodorról beszélt, a honvédelmi miniszter közben az amerikai szélsőjobb fórumán hadovált LMBTQ-veszélyről, meg nyugati kommunizmusról, aminek ellent kell állni, nem megemlítve Oroszország agresszióját egy szuverén állam ellen. És folyik egy irgalmatlan összegű haderőfejlesztés mindeközben. Tényleg szükség van rá – hiszen felbolydult a világ –, vagy csak egy újabb pénzlopás tanúi vagyunk – erről beszélt majd Vadai Ágnes, a DK alelnöke, honvédelmi árnyékminiszter.

Az amerikai konzervatívok aktivista hálózatát képviselő CPAC második budapesti rendezvényén szinte kizárólag szélsőjobbos nézeteket hallottunk. Beleszagolva a levegőbe úgy tűnt, itt mindenki fél a liberális világtól. Egy volt amerikai elnökjelöltet és szenátort, Rick Santorumot és egy amerikai alsóházi képviselőt, Barry Moore-t szólította meg kollégánk a zártkörű, a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott, pazarló eseményen. Csernyánszky Judit riportja.

CPAC - Nemzetközi konzervatív konferencia Budapesten
 
Schmidt Mária a CPAC Magyarország konferencián. Fotó:  MTI/Máthé Zoltán
 
 

"Nem gondoltam volna, hogy a polgármester a személyes a Facebook-oldalamat is kontrollálni akarja" –  idézte fel Magyar Petra Nyirmártonfalváról, abból az 1700 lelkes községből amelyben a híressé vált lombkorona-sétány épült EU-s közpénzből, lomb nélkül. Miért mert ellenállni? – kérdeztük egy móriczi világot felidéző riportban.

A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta minden év május 1-jén ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly pénzdíjjal járó első és harmadik helyen is magyarok végeztek, illetve a különdíjasok között is több hazai szervezet volt. Bodnár Barna a díjátadón járt Bécsben, az ő összefoglalója következik.

A műsor második felében a Tanítanék mozgalmat képviselő Törley Katalin beszéli meg a hét eseményeit a Klubrádió újságíróival: Herskovits Eszterrel, Dési Jánossal és Bolgár Györggyel.

2023. május 06. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. május 06., szombat 16:05)
52:10
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A teljes műsort meghallgathatják a fenti lejátszókra kattintva.

A Hetes Stúdió második órája visszanézhető a YouTube-on is, a Klubrádió csatornáján! Ugye feliratkozott már rá?