„Támogassa
Hetes Stúdió

Nagyon fáj Orbánnak, hogy csak a demokratikus alapelvek betartása árán kaphat EU-pénzt – Hetes Stúdió ajánló

17/12/2022 12:41 | Frissítve: 2022. december 17.

| Szerző: Klubrádió/Józsa Márta

Az Európai Unióban belül nálunk a legmagasabb az infláció, mégis a támogatottsági verseny élén áll a kormányzó Fidesz. Nem úgy Európában: Orbán Viktor gyenge pontja a lassan magára ébredő Uniós közösség, amly a minap már új módszerrel adott pofont a magyar vezérnek. Ukrajnának viszont nem sallert, hanem kitüntetést adott az EU: a Szaharov-díjat.

Páratlanul magas, az Európai Unión belül a legmagasabb a magyar infláció. A napnál világosabb, hogy ez nem, vagy nem elsősorban a háborús szankciók miatt van, hiába próbálja ennek ellenkezőjét beleverni az emberek fejébe a kormánypropaganda. Palócz Évával, a Kopint Tárki vezérigazgatójával elemezzük a helyzetet.

Betonkeményen áll a támogatottsági verseny élén a Fidesz. Az ellenzék hiánya, a háborús hangulatkeltéssel keltett félelem, vagy mi állhat e jelenség mögött. Böcskei Balázstól, az IDEA intézet kutatási igazgatójától várjuk a választ.

Tojás- és étkezésiburgonya-árstop
Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt
 

Az itthon mégannyira stabil népszerűségű Orbán Viktor gyenge pontja viszont a lassan magára ébredő Uniós közösség, amelyik a minap már új módszerrel, a jogállamisági eljárással adott pofont a magyar hepciáskodó vezérnek. Legfájóbb számára ugyanis, hogy csak a demokratikus alapelvek betartása után juthat a közösségi forrásokhoz – Andrew Arato New Yorkban dolgozó professzor beszél majd erről Csernyánszky Juditnak.

 
Forrás: Flickr.com
Fotó: Andras D. Hajdu
 

Idén Ukrajnának ítélték a Szaharov-díjat. Az átadáson ott volt munkatársunk, Bodnár Barna, aki az ukrán delegáció tagjaival készített interjút.

A Hetes stúdió második órájában pedig Bolgár György és Herskovits Eszter mellett Horváth Zoltánnal, a HVG munkatársával tekintjük át az elmúlt hét politikai eseményeit.

Hallgassák a Klubrádiót 3 órától!