„Klubrádió
A lényeg

Négy időköziből kettőt fideszes polgármester-jelölt nyert

12/12/2022 07:02

Időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap négy településen. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken az eddigi polgármester, a független Mészáros Lajos lemondása a szintén független Dancs Ákos nyert. 360-ból 223-an szavaztak, közülük 133-an Dancsra. Halász Bertalan Zoltán 51, Pólyán Csaba pedig 34 szavazatot kapott. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen a független Beri Márk 266 szavazattal nyert, az eddigi polgármester, Buzás Jánosné 206 voksot kapott. A harmadik Szarka Györgyre nem érkezett szavazat. Az önkormányzati testület tagjait is megválasztották, a négy képviselői helyre tizennégy független jelölt pályázott.

A Tolna megyei Ozorán Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert. A győztesre 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak. A hat képviselői helyre huszonöt független jelölt pályázott.

A baranyai Baksán Tóth Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek. A győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult, írja az MTI.