„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: Amíg az ellenzék nem küzd a propaganda ellen, pofonokat fog kapni

14/11/2022 22:37

| Szerző: Klubrádió/szg

Hadházy Ákos szerint amíg nem küzd meg az ellenzék a tisztességes választásért és a propaganda ellen, addig olyan pofonokat kap, mint legutóbb vasárnap Szekszárdon, ahol a '19-esnél nagyobb különbséggel nyert a Fidesz jelöltje. Amíg azon "szórakoznak", hogy ki lesz a főnök a 6-8-10 százalékos pártok közül és ki darálja le a többieket, addig meg is érdemlik – tette hozzá. Szerinte több párt a legfájdalmasabb pofonból, az áprilisi választásból se vonta le a megfelelő következtetést.

2022. november 14. Megbeszéljük / részlet, 22.11.14. Hadházy Ákos
13:53
00:00

Hadházy Ákost otthon, Szekszárdon értük el, ahol egy időközi önkormányzati képviselőválasztáson jóval nagyobb arányban nyert a fideszes jelölt, mint ugyanebben a körzetben 2019-ben. A kormánypártok így megtartották többségüket a helyi testületben.

A független képviselő szerint ez nem szekszárdi kérdés, hanem szomorú diagnózis az országra nézve. Az a kérdés, hogy ezekből a fájdalmas pofonokból mikor vonja le a megfelelő következtetést az ellenzék, ha az áprilisi választásból se nagyon sikerült több pártnak. Szerinte az hazudik vagy legalábbis téved, aki azt mondja, hogy készülni kell a következő nagy nyereségre, mert összeomlik az ország és ez magával rántja a Fideszt, tehát semmi mást nem kell csinálni, csak kommunikálni.

Azt mondta, ez a szekszárdi választás is újabb bizonyíték arra, hogy ilyen körülmények között nem lehet tisztességes választásokat tartani. Közölte: helyben ismert, tisztességes, jó jelöltje volt az ellenzéknek, még az aktivitással se volt gond, de a propagandagépezettel (főleg az országos, de a helyi propagandával is) a kormány nagyon sok embert tud megtéveszteni. Nagy volt a mozgósítás, viszonylag nagy volt a részvétel is – tette hozzá. 

Megismételte: az nem mond igazat vagy téved, aki szerint a gazdasági nehézségek miatt megnyílik egy kapu az ellenzék előtt. Amíg nem küzdenek meg a tisztességes választásért és a propaganda ellen, addig ilyen pofonokat kapnak – jelentette ki. Amíg azon „szórakoznak”, hogy ki lesz a főnök a 6-8-10 százalékos pártok közül és ki darálja le a többieket, addig meg is érdemlik – tette hozzá. Az a propaganda, amely tömegével tudta az embereket megijeszteni azzal is, hogy az ellenzék elviszi az embereket a háborúba, bármire képes – jelentette ki. El tudják hitetni sok emberrel azt is, hogy igen, magas az infláció, de erről nem a kormány tehet, hanem a szankciók.

Arra a kérdésre, hogy ez ellen mit lehet tenni ellenzéki oldalról, Hadházy Ákos azt mondta: tartottak tüntetést a propagandagépezet, a „hazugsággyár” előtt, „a DK, a Jobbik, az MSZP azt mondta, hogy ez nem fontos, nem jön el”. Ott volt kétezer ember, de rengetegen nem jöttek el. Ne mondja senki, hogy ők szeretik, ha hazudnak nekik, csak sokan azt mondják, ezzel nem lehet mit kezdeni. A képviselő szerint ki kell mondaniuk a pártoknak, hogy választáson nem lehet legyőzni a Fideszt, de ez kevés, ha nagyon sokan állnak ki egy dolog mellett, akkor lehet eredményt elérni. Itt a tanárok és a diákok kiállására is utalt. Megismételte, hibrid rezsimben élünk, hibrid forradalomra van szükség.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2022. november 14., hétfő 16:45
Műsorvezető: Bolgár György