„Klubrádió
A lényeg

Hadházy elment a "pestisrácokat" mentegető ATV-s vezető villájához

7/11/2022 11:32

Mindössze 360 méterre Mészáros Lőrinc "kéjlakától" épül az ATV vezetőjének luxusvillája - számolt be róla Hadházy Ákos parlamenti képviselő, aki szerint mindez megmagyarázza, hogy 

A múlt héten az ATV meghívta Baranyi Krisztina polgármestert egy műsorába, aki elől elhallgatták, hogy az egyik kérdező a Pestisrácok.hu nevű kormányzati propagandalap munkatársa lesz, holott Baranyi határozottan kijelentette, hogy "szennylapnak" nem nyilatkozik. Szerinte a Pestisrácok.hu szándékosan hazudik. Éppen ezzel egyidőben derült ki, hogy a Pestisrácok.hu két munkatársát rágalmazásért jogerősen elítélték, ráadásul nem először.

Az interjúban az ATV két munkatársa, a kormányzati propagandaalapítvány kedvenc tévés arca, és a fideszes önkormányzatokkal támogatott vállalkozó, Kárász Róbert és Krug Emília is megvédték az "újságírót", majd Fürjes Balázs írt nyílt levelet Baranyinak, amire Baranyi a hétvégén válaszolt.

Most Hadházy az ügyet tovább pörgetve azt írta, hogy "az átlag magyar állampolgár számára nehezen felfogható luxust jelentő épület ugyanis Németh Sándor, Hit gyülekezet vezető lelkészének lányáé, aki az ATV Zrt. egyik vezetője. A Németh család egészen furcsa körülmények között tette magáévá a korábban a Hit Gyülekezete által birtokolt ATV-t" - írja Hadházy.

"Ha az ATV olyan dolgot tenne, olyan dolgokról beszélne, amit a hatalom nem enged meg, vagy nem tenne meg olyan dolgokat, amit a hatalom kér, a propaganda már másnap megjelenne ezeknél az ingatlanoknál és hetekig a Németh család hihetetlen gazdagságáról ordibálna. Ki akarja ezt, ugye?

Legkésőbb a Klubrádió kinyírása óta nyilvánvalónak kellene minden ellenzéki szereplő (nem csak a politikusok) számára, hogy az ATV is csak a színjáték része. Csak arra való, hogy a 150-200 ezer nézője számára azt az illúziót tartsa fenn, mintha lenne még egy szabad, közélettel foglalkozó tévéadó. Valójában azonban csak egy példa arra, hogy az még nem jelent demokráciát, ha lehet igazat IS mondani a sajtóban. A demokrácia az lenne, ha nem a hatalom mondaná meg, hogy az igazságból mennyit és hol szabad elmondani. Az ATV-ben engednek még ellenzékieket szerepelni, de egyre kevesebbet és megvannak azok a témák (leginkább a Szent Család ügyei), amikről nem, vagy csak nagyon csendben szabad beszélni.

A Pesti Srácok beemelése a buliba egy újabb olyan eset, ami megerősít engem abban, hogy jól döntöttem, hogy a Klubrádió frekvenciájának elbitorlása elleni tiltakozásul nem megyek többet be az ATV-be" - írja Hadházy a hétfő délelőtti posztjában.